Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 21 to 40 of 127

Thread: Domain Monitoring Tool

  1. #21
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,471
    There is a bug. I'll uploaded a fixed copy of this tomorrow.
    Installatron Plugin is a native DirectAdmin plugin that provides you and your customers an intuitive interface to install, manage, upgrade, and backup/restore a premier collection of the best applications on the web, all instantly at the click of a button.

    Also: cPanel-to-DA converterBulk Domains and Sub-domain PluginDA User Tool

  2. #22
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    4,111
    Great, I'm looking foward to it.

    Also, what is likely to be the best way to set this up? Where is the best location to put it that it will work and not be a risk? Any possibility of making it so you don't have to have the monitor.php file open to the public to get information?
    Just do what it takes to make it happen

  3. #23
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,471
    Updated the tarball.

    Probably the best place to run this is in /home/admin/domain.monitor or something similar, however I currently have it running from /root/domin.monitor

    Phi1.
    Installatron Plugin is a native DirectAdmin plugin that provides you and your customers an intuitive interface to install, manage, upgrade, and backup/restore a premier collection of the best applications on the web, all instantly at the click of a button.

    Also: cPanel-to-DA converterBulk Domains and Sub-domain PluginDA User Tool

  4. #24
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    4,111
    It is working now.
    Just do what it takes to make it happen

  5. #25
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    392
    Next chooce a MySQL database and execute the provided 'table.sql' file on it. Once the SQL executes, modify configure.php to reflect the database information you chose.

    And while configure.php is up, fill in your new server-status URL. If you plan to suspend or warn users, you will need to fill in your administrative server control panel login details.

    Lastly, run monitor.php via '/path/to/php /path/to/monitor.php' on the command line. If all goes well, you will want to set the command up as a cronjob. I suggest executing 'monitor.php' every 5 minutes, but you can do whatever you want.
    do you mean i can view status at like http://serverip/statues.php?

    and how to write a cron?

    if i want to set up this cron under directadmin, how can i give command? thanks

  6. #26
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,471
    Hello,
    Originally posted by neorder
    do you mean i can view status at like http://serverip/statues.php?
    No, I view the program's status through phpMyAdmin.

    Originally posted by neorder
    and how to write a cron?

    if i want to set up this cron under directadmin, how can i give command? thanks
    I haven't used DA's cron feature, but I think you can enter "5" for minute and "/path/to/php /path/to/monitor.php" for command and it should work.

    Phi1.
    Installatron Plugin is a native DirectAdmin plugin that provides you and your customers an intuitive interface to install, manage, upgrade, and backup/restore a premier collection of the best applications on the web, all instantly at the click of a button.

    Also: cPanel-to-DA converterBulk Domains and Sub-domain PluginDA User Tool

  7. #27
    Join Date
    May 2003
    Posts
    251
    hi.

    I have the similar problem. "Table updated." but it didnt write into the database. do you know how can i fix it?

  8. #28
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    4,111
    I had this problem because apache was not setup properly.

    Make sure you have the following in your httpd.conf

    Code:
    ExtendedStatus On
    <Location /server-status>
            SetHandler server-status
    </Location>
    Just do what it takes to make it happen

  9. #29
    Join Date
    May 2003
    Posts
    251
    yes.. i have it ok.. are there any specific place inside httpd.conf to put it?

  10. #30
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,471
    I don't think there is a specific spot. I have it stuck down at the bottom before the DA Alias's for squirrelmail, etc.

    Phi1.
    Installatron Plugin is a native DirectAdmin plugin that provides you and your customers an intuitive interface to install, manage, upgrade, and backup/restore a premier collection of the best applications on the web, all instantly at the click of a button.

    Also: cPanel-to-DA converterBulk Domains and Sub-domain PluginDA User Tool

  11. #31
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    4,111
    Anybody else had this problem.
    I'm running Apache 1.3.31 with php 4.3.7
    For some reason cpu usage calculations are not working, they remain at 0.01 or 0.00 even though viewing the monitor.php file from the web shows that users have considerable usage.

    The number of processes appear to be working fine, just not cpu usage.
    Just do what it takes to make it happen

  12. #32
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    4,111
    I fixed the problem. I had to comment out the the second average line where it divides by 2. After thats commented out it returns and shows the total cpu time as it should.
    I'm also trying to get it to convert it to a cpu percentage usage instead of time, does anyone have some ideas how to get the necassary information to do the calculation with?

    Also, if anybody else uses this, what are your suspend account settings.
    Just do what it takes to make it happen

  13. #33
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    83
    If i put and config all the file in /root/

    after this i run ./monitor.php

    IT show this error :
    ./monitor.php: line 1: ?php: No such file or directory
    ./monitor.php: line 3: /aquota.group: Permission denied
    ./monitor.php: line 4: anaconda-ks.cfg: command not found
    ./monitor.php: line 5: anaconda-ks.cfg: command not found
    ./monitor.php: line 6: anaconda-ks.cfg: command not found
    ./monitor.php: line 7: anaconda-ks.cfg: command not found
    ./monitor.php: line 8: conf/: is a directory
    ./monitor.php: line 10: =: command not found
    ./monitor.php: line 13: require: command not found
    ./monitor.php: line 15: require: command not found
    ./monitor.php: line 16: syntax error near unexpected token `('
    ./monitor.php: line 16: `$DB = new DB_driver($__sql_host,$__sql_dbase,$__sql_user,$__sql_pass);'


    What's wrong of my work ?

  14. #34
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,471
    hkivan,

    I think you need to type php ./monitor.php

    Phi1.
    Installatron Plugin is a native DirectAdmin plugin that provides you and your customers an intuitive interface to install, manage, upgrade, and backup/restore a premier collection of the best applications on the web, all instantly at the click of a button.

    Also: cPanel-to-DA converterBulk Domains and Sub-domain PluginDA User Tool

  15. #35
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    9
    I can not run a cron job ...

    I have creat a file call " domainmon " in /etc/cron.d/

    I have put a line in the file

    */4 * * * * root php /root/monitor.php





    but it seems ... it can not work properly .....

  16. #36
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,471
    What about putting it in crontab -e?

    Phi1.
    Installatron Plugin is a native DirectAdmin plugin that provides you and your customers an intuitive interface to install, manage, upgrade, and backup/restore a premier collection of the best applications on the web, all instantly at the click of a button.

    Also: cPanel-to-DA converterBulk Domains and Sub-domain PluginDA User Tool

  17. #37
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    The Netherlands
    Posts
    415
    This is more of a DA question than it is specifically for this script, but in which httpd.conf should I put it?

    If I put it in /etc/httpd.conf then it will be overwritten right? So what if I added the /server-status/ to both /etc/httpd.conf and /usr/local/directadmin/data/templates/httpd.conf ?

  18. #38
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    764
    Originally posted by wahaha
    I can not run a cron job ...

    I have creat a file call " domainmon " in /etc/cron.d/

    I have put a line in the file

    */4 * * * * root php /root/monitor.php





    but it seems ... it can not work properly .....
    You have to specify the full path to PHP otherwise it will not work in a cron job.

    Regards,
    Onno
    Onno Vrijburg

  19. #39
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    25

    File rights problem, whats a save one to do?

    Hi all

    i installed all and i'm getting this error

    i dont want to messup the rights of directadmin
    What rights should i use to fix this problem?


    Warning: opendir(/usr/local/directadmin/data/users): failed to open dir: Permission denied in /home/nbhosting/domains/nbhosting.nl/public_html/scan/lib/directadmin.php on line 36

    Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/nbhosting/domains/nbhosting.nl/public_html/scan/lib/directadmin.php on line 37

    Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/nbhosting/domains/nbhosting.nl/public_html/scan/lib/directadmin.php on line 70
    Greetz
    Gerd

  20. #40
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    California
    Posts
    26,123
    1) make sure you've got the latest copy.

    2) does the code in line 70 resolve to a directory name? The error message says it doesn't.

    Jeff
    +1 951 643-5345
    Third-Party DirectAdmin administration and support
    Dedicated Servers, Dedicated Reseller Accounts
    NoBaloney Internet Services div. Qnito Incorporated
    848 North Rainbow Blvd., Suite #3789
    Las Vegas, NV 89107-1103

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. Bandwith monitoring per user/domain
    By sky in forum General Technical Discussion & Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 08-13-2010, 11:51 PM
  2. Monitoring load per domain
    By lukeyport in forum General Technical Discussion & Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2009, 09:13 AM
  3. Monitoring server load by domain - suggestions?
    By cbooth7575 in forum Apache (WWW)
    Replies: 16
    Last Post: 02-22-2009, 03:21 AM
  4. My.cnf tool
    By wattie in forum Feedback & Feature Requests
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2008, 12:44 AM
  5. monitor tool
    By kelvinchan in forum 3rd Party Software
    Replies: 2
    Last Post: 06-03-2005, 02:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •