Results 1 to 4 of 4

Thread: New accounts unable to login

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2

    New accounts unable to login

    Hello,

    When we create a new e-mail account in DA. We are unable to login to that e-mail account.
    ie with webmail or with pop.

    When I take a look in the:
    /var/log/maillog
    It is saying:
    Code:
    Mar 14 05:23:38 sponsor dovecot[2288]: auth(default): shadow(info@XXX.nl,78.27.33.): unknown user
    Mar 14 05:23:38 sponsor dovecot[2288]: auth(default): passwd(info@XXX.nl,78.27.33.): unknown user
    Mar 14 05:23:38 sponsor dovecot[2288]: User info@XXX.nl is missing UID (see mail_uid setting)
    When I take a look at the:
    /etc/virtual/XXX.nl/passwd
    It says:
    Code:
    info:$1$FFZsJGZa$vOzKKjdJ1sa4RnGsSVk333
    But when I take a look to another passwd file from a older site it says:
    Code:
    finance:$1$GP0dvbLL$fkYcazi4rMI9333/RcyKb.:503:12::/home/dutchweb/imap/XXX2.com/finance:/bin/false
    So I'm missing a part in the first passwd file. How can I solve this ?

    Thank you in advance.

    Rody
    Last edited by Roadster1981; 03-17-2009 at 03:17 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    California
    Posts
    26,123
    Great question; let's see if John has an answer for us. now that you've published the hash of a working password for the finance user you may want to change it. The hash is fairly secure, but the security isn't guaranteed, and since it's now available in google lots of people are running it against password cracking software, even as I write this. You might want to use a different password for the info password as well.

    Jeff
    +1 951 643-5345
    Third-Party DirectAdmin administration and support
    Dedicated Servers, Dedicated Reseller Accounts
    NoBaloney Internet Services div. Qnito Incorporated
    848 North Rainbow Blvd., Suite #3789
    Las Vegas, NV 89107-1103

  3. #3
    Hello,

    Either dovecot=1 is missing in the directadmin.conf, or DA just needs a restart.

    Related:
    http://help.directadmin.com/item.php?id=219

    John

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2
    Great !! Just tested it out and it worked like a charm.

    @Jeff thanks for the tip, changed it right away

Similar Threads

  1. Unable to login to DA
    By albal in forum System-Level Technical Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2011, 01:03 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 11-12-2008, 03:51 PM
  3. Unable to use SSL for DA login
    By Jensemann in forum Admin-Level Difficulties
    Replies: 6
    Last Post: 01-15-2008, 10:13 PM
  4. Unable to set up ftp accounts
    By atulloch in forum User-Level Difficulties
    Replies: 1
    Last Post: 05-06-2004, 11:19 PM
  5. [IP] unable to create user accounts
    By S2S-Robert in forum Admin-Level Difficulties
    Replies: 7
    Last Post: 11-20-2003, 10:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •