Results 1 to 3 of 3

Thread: error during build mariadb on fresh install centos 7

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    53

    error during build mariadb on fresh install centos 7

    Hello,

    I'm using CentOS 7 64bit with fresh install (minimal)

    after setup directadmin I try to build mariadb from custombuild 2.0

    The error is below

    Code:
    Updating / installing...
       1:MariaDB-common-10.0.18-1.el7.cent################################# [ 17%]
       2:MariaDB-client-10.0.18-1.el7.cent################################# [ 33%]
       3:MariaDB-server-10.0.18-1.el7.cent################################# [ 50%]
    error: unpacking of archive failed on file /usr/bin/mysql_tzinfo_to_sql;55934a31: cpio: read failed - No data avai
    lable
    error: MariaDB-server-10.0.18-1.el7.centos.x86_64: install failed
       4:MariaDB-devel-10.0.18-1.el7.cento################################# [ 67%]
       5:MariaDB-shared-10.0.18-1.el7.cent################################# [ 83%]
    error: unpacking of archive failed on file /usr/lib64/mysql/plugin/dialog.so;55934a31: cpio: open failed - No such
     process
    error: MariaDB-shared-10.0.18-1.el7.centos.x86_64: install failed
       6:MariaDB-compat-10.0.18-1.el7.cent################################# [100%]
    Job for mysqld.service failed. See 'systemctl status mysqld.service' and 'journalctl -xn' for details.
    Giving mysqld a few seconds to start up...
    /usr/bin/mysqlcheck: Got error: 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.soc
    k' (2 "No such file or directory") when trying to connect
    cp: '/usr/lib/libmysqlclient.so' and '/usr/lib/mysql/libmysqlclient.so' are the same file
    Restarting MySQL.
     ERROR! MySQL server PID file could not be found!
    Starting MySQL ERROR! Couldn't find MySQL server (/usr/bin/mysqld_safe)
    How to fix the problem ?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    isreal
    Posts
    472
    try
    yum install cpio

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    53
    Quote Originally Posted by ben29 View Post
    try
    yum install cpio
    cpio was installed before build mariadb

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •