Results 1 to 7 of 7

Thread: Running/Testing a cronjob from DA

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    254

    Running/Testing a cronjob from DA

    In addition to the Add, Edit, Delete and Save possibilities of cronjobs, I think it would be nice to see a "RUN/TEST"-button on the cronjob-page as well.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    GMT +7.00
    Posts
    11,551
    Hello,

    And what RUN/TEST should do?

    If you want to test/run a new or any existing crontask you can set * * * * * for a task. Any other method might be not as reliable as you want, because the environment of a cron-task might differ.
    With regards, Alex.

    Professional Server Management for web hosting companies and individuals
    Hourly Support, Disaster Recovery, Server Hardening, Monthly Subscription
    Directadmin installation and optimization

    Click here if you need a Linux Admin

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    London UK
    Posts
    1,502
    Webmin has a "Run Cron Job", so not sure why DA couldn't...

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    GMT +7.00
    Posts
    11,551
    One of the most common issues with crontab is that it has it's own environment, i.e. PATH= value, which might differ from user's environment in a console.

    If directadmin can simulate environment of crontab, then why not to have it?! Feel free to bring the feature request to Directadmin staff's attention then.
    With regards, Alex.

    Professional Server Management for web hosting companies and individuals
    Hourly Support, Disaster Recovery, Server Hardening, Monthly Subscription
    Directadmin installation and optimization

    Click here if you need a Linux Admin

  5. #5
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    28
    Good idea, Also hope to see in next version of DA.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Dutch Mountains
    Posts
    254
    In my case I have a simple script that gets called by a cronjob once a day.
    Lately this script didn't work as expected anymore, like again this morning too.
    I made a number of changes through FTP in the script and wanted to run the cronjob again through DA, only to find the option wasn't there.
    I think to remember many, many years ago I have used this function, but it must have been with cPanel perhaps?

    Now I had to login with SSH to just copy and paste the cronjob's content into the terminal screen and see what happens. Feels a bit clumsy for something that could've been handled by DA itself easily imo.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    GMT +7.00
    Posts
    11,551
    Never seen such a button in Directadmin. Tasks can be executed with cron as simple as


    Code:
    * * * * * /path/to/script.sh >> ~/crontask.out 2>&1
    then just check content of ~/crontask.out either in directadmin filemanager or via FTP.

    This is how I do it.
    With regards, Alex.

    Professional Server Management for web hosting companies and individuals
    Hourly Support, Disaster Recovery, Server Hardening, Monthly Subscription
    Directadmin installation and optimization

    Click here if you need a Linux Admin

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •