Results 1 to 11 of 11

Thread: ClamAV 0.100.0

  1. #1
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Arnhem, NL
    Posts
    359

    Lightbulb ClamAV 0.100.0

    https://blog.clamav.net/2018/04/clam...-released.html

    Join us as we welcome ClamAV 0.100.0 to the family officially. You can grab it, as always, from the downloads page on ClamAV.net.

    ClamAV 0.100.0 is a feature release which includes many code submissions from the ClamAV community. Some of the more prominent submissions include:


    Interfaces to the Prelude SIEM open source package for collecting ClamAV virus events.
    Support for Visual Studio 2015 for Windows builds. Please note that we have deprecated support for Windows XP, and while Vista may still work, we no longer test ClamAV on Windows XP or Vista.
    Support libmspack internal code or as a shared object library. The internal library is the default and includes modifications to enable parsing of CAB files that do not entirely adhere to the CAB file format.
    Linking with OpenSSL 1.1.0.
    Deprecation of the AllowSupplementaryGroups parameter statement in clamd, clamav-milter, and freshclam. Use of supplementary is now in effect by default.
    Numerous bug fixes, typo corrections, and compiler warning fixes.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Arnhem, NL
    Posts
    359
    Can this be added to versions.txt?

  3. #3
    Thanks! Added to versions.txt on files1

    John

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    18
    Quick question, does the custombuild use

    If you installed from sources, first uninstall the old version:

    ./configure sudo make uninstall
    See also: https://www.clamav.net/documents/upgrading-clamav

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    25
    Updated yesterday on few machines, but.... wow, huge cpu utilization..... About 100% on one core almost all the time.
    Previous version (no config changes) - few % on top.

    Anyone has that kind of issue?

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Posts
    654
    Quote Originally Posted by annc View Post
    Anyone has that kind of issue?
    It could be a full scan at the first start.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    25
    Nothing suspicious in /var/log/clamd.log
    100% (1 core) since 4 days....

  8. #8
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    172
    We have also seen some big clamav cpu usage spikes but mainly after applying the meltdown/spectre patches.

    Maybe you could try to reinstalla clamav and see if it has some positive effect?

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Maastricht
    Posts
    3,292
    Nothing suspicious in /var/log/clamd.log
    How did you enable that?
    Or did you just changed the Updatelogfile setting in freshclam.conf?
    Greetings, Richard.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    25
    Quote Originally Posted by Richard G View Post
    How did you enable that?
    /etc/clamd.log -> LogFile /var/log/clamd.log

  11. #11
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Maastricht
    Posts
    3,292
    The /etc/camd.conf you mean. LoL totally overseen that yesterday. Thank you!
    Greetings, Richard.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •