Results 1 to 3 of 3

Thread: Disabling Password Protected Directories problem

  1. #1
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    2

    Question Disabling Password Protected Directories problem

    Hi,

    I have a couple of WordPress websites on a host that uses DA - and I am happy with it.

    I have had Password Protected Directories enabled on /domains/mydomain.com/public_html/wp-admin for 2 of my sites, and since I forgot the password I decided to disable the protection.

    On website1 I just unchecked the 'Protection enabled' box and hit 'Save' and all was fine.

    On website2 I went into DA panel, clicked 'Password Protected Directories', selected /domains/mydomain.com/public_html/wp-admin and found that I could also just delete the user I forgot the password for and create a new one.

    So I did this: userA was deleted and userB was created by keeping the info in 'Protected Directory Prompt:' as it was and filling out the user and password fields.

    Then I went to mydomain.com/wp-admin and found that it gives a blank page.

    I have tried different browsers, different PC's, removed cookies, checked permissions for the wp-admin folder, disabled all plugins on the website (via FTP), but nothing seems to work: I cannot enter the backend (wp-admin) of website2.

    I then disabled the password protection for the directory alltogether, but still blank. Then I re-enabled it again, no luck. Disabled it again and removing all users: no luck.

    So basically I am out of ideas and I hope anyone here has any suggestions for me on how to proceed.

    Thanks for any suggestion and/or help!

    -Frits

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    GMT +7.00
    Posts
    12,485
    Hello Frits,

    It's most likely .htaccess file under
    wp-admin/ was not cleaned correctly. So you might need to open it in FTP/FTPs or Directadmin file-manager and correct its syntax.

    Check domain's error logs for more tips.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2018
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by zEitEr View Post
    Hello Frits,

    It's most likely .htaccess file under
    wp-admin/ was not cleaned correctly. So you might need to open it in FTP/FTPs or Directadmin file-manager and correct its syntax.

    Check domain's error logs for more tips.
    Thank you for your quick and helpful reply!
    Indeed the .htaccess files on both website1 and website2 had not been cleared, but only on website2 it gave problems, somehow.

    Thanks again!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •