PDA

View Full Version : custombuild randomly stopped working



evil_smurf
05-02-2008, 09:09 PM
I attempted to do an upgrade from Apache 1.3 to 2.2 using custombuild. Apache compile went fine, php compile went okay until the very end when it needed to install pear, it froze there. I canceled it and tried to run the php compile again and this is all I get. It will not go any further:

[root@server1 custombuild]# ./build php
File already exists: php-5.2.5.tar.gz
MD5 Checksum on php-5.2.5.tar.gz passed.
File already exists: php-5.2.5-mail-header.patch
MD5 Checksum on php-5.2.5-mail-header.patch passed.


It just hangs there.

In addition, pear is now acting weird. Any command I give it it will not exit and drop you back to the command prompt. For example, if I do "pear version", it gives you the version and then just hangs there.


Also, ./build versions, or ./build update_versions also hangs and does nothing.


What happened? Any and all help is greatly appreciated!

evil_smurf
05-02-2008, 09:19 PM
It appears that it is hanging because php -v hangs. What would cause that? And more importantly, why would the php installation freeze when I attempted to install it the first time.

evil_smurf
05-02-2008, 10:02 PM
In addition, compiling PHP from source also freezes because PEAR issues a few PHP commands, and PHP never exits.

Has anyone ever had this happen before?

evil_smurf
05-02-2008, 10:40 PM
Turns out Apache 2.2 + mpm=worker + php + 64 bit CentOS5 system = no go.

Recompiling apache to mpm=prefork made everything happy again. Ugh