Results 1 to 17 of 17

Thread: Alias domains and email account

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Venezia (Italy)
    Posts
    8

    Question Alias domains and email account

    wow...has served the calculator to enter the thread he he eh he

    I hope you can help me.
    Excuse my English, but I am very poor in the language and I helped with google traslator.

    I have two domains:
    dominio1.it
    dominio2.it

    My e-commerce has the dominio1.it, I inserted as an alias dominio2.it.
    (Advanced Features->Domain Pointers)

    Now ... how do I create an email account for dominio2.it?

    thanks to all

    Michell

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Venezia (Italy)
    Posts
    8

    Unhappy

    This is not good!!!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    California
    Posts
    26,122
    Why not? A domain pointer alias is simply another way to look at the same domain. If created as an alias, it accepts email at the same addresses.

    You can certainly create the alias as a separate domain and use .htaccess to redirect the website.

    Jeff
    +1 951 643-5345
    Third-Party DirectAdmin administration and support
    Dedicated Servers, Dedicated Reseller Accounts
    NoBaloney Internet Services div. Qnito Incorporated
    848 North Rainbow Blvd., Suite #3789
    Las Vegas, NV 89107-1103

  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Venezia (Italy)
    Posts
    8

    Red face

    The CMS (Magento) that I use for my e-commerce does not think that way.
    To create a multi stores are obliged to use the domain pointer alias.
    Each store is assigned to a different person and it is unthinkable that everyone read the email to everyone!

    Michell

    P.S.
    If you need to open a site with a different name, maybe.....and say maybe.....there is also the need to communicate with a different e-mail.
    I think this Cpanel understood it!

    P.P.S.
    sorry for double post

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    California
    Posts
    26,122
    While I'm not sure, I believe that this will cause a redesign of how domains are created and maintained, so I don't know how easy it would be, or even if it's possible. I'd suggest you create a feature request in the proper subforum here. Be sure to explain all your reasoning.

    Jeff
    +1 951 643-5345
    Third-Party DirectAdmin administration and support
    Dedicated Servers, Dedicated Reseller Accounts
    NoBaloney Internet Services div. Qnito Incorporated
    848 North Rainbow Blvd., Suite #3789
    Las Vegas, NV 89107-1103

  6. #6
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Venezia (Italy)
    Posts
    8
    Internet is full of people (with DA) that seek in any way to create an email account for a domain alias.
    I am not the first!
    I also found this: http://www.directadmin.com/forum/arc...p/t-20806.html.

    I will try to put a thread in "Feature Requests & Feedback", thanks for the advice.

    Michell

  7. #7
    Join Date
    May 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,185
    You might be able to fix this with a little tweak.

    1. Create your pointer domain as a normal domain in DirectAdmin

    2. Delete the public_html directory of this domain

    3. Create a symlink from that public_html you just deleted, to the public_html of your website.

    Example:

    I've used your own domain examples to make it more clear. (dominio1.it has the website software, dominio2.it is the pointer)

    So first add dominio2.it as a normal domain, then do commands like these
    Code:
    rm -r /home/admin/domains/dominio2.it/public_html
    ln -s /home/admin/domains/dominio1.it/public_html/ /home/admin/domains/dominio2.it/public_html
    This way you got the same result as a pointer, while having the domain created in DirectAdmin as well.

    Be careful with the commands I provided, if not used properly you might delete something you didn't want to delete.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Venezia (Italy)
    Posts
    8
    Hi Arieh and thank you for your fix!

    If I understand correctly:
    Home-> Your Account-> Settings-Domains> Add Domains
    In this way, I added dominio2.it.

    But the commands as they launch?

    Around the thread to my hosting provider.

    I think we want to ssh that I have not enabled!

    Michell

    P.S.
    I see the light!

  9. #9
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Venezia (Italy)
    Posts
    8

    Talking

    IT WORKS


    A perfect alias pointing done manually

    Thanks,thanks,thanks,thanks,thanks,thanks,thanks,thanks,thanks.

    Thank you very much.

    I love you Arieh

    I wish you infinite good things

    Cheers

    Michell

  10. #10
    Join Date
    May 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,185
    No problem

  11. #11
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    14
    But not with SSL.

  12. #12
    Join Date
    May 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,185
    I think if you have the symbolic link feature checked in DA it would work (so private_html points to public_html), else you just have to create one yourself with private_html instead of public_html.

  13. #13
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    164
    Quote Originally Posted by Arieh View Post
    You might be able to fix this with a little tweak.

    1. Create your pointer domain as a normal domain in DirectAdmin

    2. Delete the public_html directory of this domain

    3. Create a symlink from that public_html you just deleted, to the public_html of your website.

    Example:

    I've used your own domain examples to make it more clear. (dominio1.it has the website software, dominio2.it is the pointer)

    So first add dominio2.it as a normal domain, then do commands like these
    Code:
    rm -r /home/admin/domains/dominio2.it/public_html
    ln -s /home/admin/domains/dominio1.it/public_html/ /home/admin/domains/dominio2.it/public_html
    This way you got the same result as a pointer, while having the domain created in DirectAdmin as well.

    Be careful with the commands I provided, if not used properly you might delete something you didn't want to delete.
    My apologies for pulling this old thread out of its grave - but the above isn't working for me. Error: Symbolic link not allowed or link target not accessible.

    What is the best way to allow symlinks just for this very purpose? Thanks!

  14. #14
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    GMT +7.00
    Posts
    13,487
    You should change the symlink owner. From the example in your post, the symlink should be chown'ed to admin.
    Regards, Alex G.

    - Get the best commercial DirectAdmin support and hire me on poralix.com
    - Follow and like @Poralix on Facebook

  15. #15
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    164
    It was originally owned by root, then I changed ownership to the account owner. Neither worked, but with permissions being 777 it shouldn't really make a difference, or should it?

    EDIT: Hm, for some odd reason, I can't change the symlink owner. It just stays root, no matter what I chown with it.

    EDIT2: Ok, was able to change it with "chown -h" but unfortunately, that didn't solve the problem.
    Last edited by Strator; 07-24-2014 at 01:52 PM.

  16. #16
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    164
    Hm and just for the reference, the owners are different of course - it is like this:

    ln -s /home/jeff/domains/dominio1.it/public_html/ /home/john/domains/dominio2.it/public_html

    But that is how DA has handled things as long as I can remember.

  17. #17
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    164
    So... thanks a bunch, you pointed me in the right direction.

    For the record, the owner needs to be the same for both domains (didn't even know it was possible to set things up that way). AND the symbolic link needs to be owned by that very owner.

    Now my remaining problem is that css isn't working. Tried Ctl refresh and two different browsers, but no luck so far.

    EDIT: Meh, just stumbled over my own hotlink protection - all good now.
    Last edited by Strator; 07-24-2014 at 03:37 PM.

Similar Threads

  1. 4 alias domains in domain pointer, but I don't want email aliases.
    By Marcosi in forum DirectAdmin General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 03-27-2013, 02:47 AM
  2. BUG: Account rename script forgets to change the email alias
    By interfasys in forum Feedback & Feature Requests
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2010, 02:36 PM
  3. how alias all sub domains to one
    By MS_Dark in forum Admin-Level Difficulties
    Replies: 4
    Last Post: 08-08-2010, 11:14 AM
  4. AWstats, include alias domains in statistics
    By elvandar in forum Feedback & Feature Requests
    Replies: 0
    Last Post: 09-21-2008, 01:34 AM
  5. Feature request: adding alias domains
    By villah in forum Feedback & Feature Requests
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2004, 12:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •