Results 1 to 4 of 4

Thread: Not installing with pre-defined custombuild?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    81

    Not installing with pre-defined custombuild?

    Does DirectAdmin poop out on installing if you pre-set custombuild options?

    I prepopulated some custom configurations in - /usr/local/directadmin/custombuild/custom - and set the custombuild options file - /usr/local/directadmin/custombuild/options.conf - prior to running setup.sh. But this did not appear to build anything.

    It ends with

    This is CustomApache.
    It's End-of-Life, no longer supported.
    Please install the latest version of CustomBuild
    https://help.directadmin.com/item.php?id=555
    This is CustomApache.
    It's End-of-Life, no longer supported.
    Please install the latest version of CustomBuild
    https://help.directadmin.com/item.php?id=555
    *******************************************
    *******************************************

    Cannot find /usr/local/bin/php
    Please recompile php with custombuild, eg:
    cd /usr/local/directadmin/custombuild
    ./build all d


    But there is no /usr/local/directadmin/custombuild/build script.

    This is a test system, so I can wipe it and start again. Just kind of wondering what I did wrong. I thought this was the supported method of customizing custombuild on installs?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    81
    Maybe you still have to set CustomBuild to 2.0 prior to running setup.sh

    echo 2.0 > /root/.custombuild

    I really figured CustomBuild 2.0 was default by now.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    LT, EU
    Posts
    7,989
    Please check the following https://forum.directadmin.com/showthread.php?t=58062

    Q: How may we setup a new server with specific environment we need, instead of changing it after installation?

    A: Please follow the following guide for it: https://help.directadmin.com/item.php?id=578
    If something is still not clear or missing there - just drop a message here and I'll try to give you the answers needed. Thank you!
    Martynas Bendorius
    MB Martynas IT. Professional server management company. Official DirectAdmin, CloudLinux, LiteSpeed and Comodo partners.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    81
    I think the - echo 2.0 > /root/.custombuild - step is the one I missed. I guess I thought this was default and wasn't necessary any longer. Seems to be working correctly with this install after I set this.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •