Apache stopped

IranianNIC

New member
Joined
Mar 25, 2018
Messages
1
Hi,
I just upgraded the apache to 2.4.33. But Apache has stopped.

Mar 25 10:36:36 ****** systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
Mar 25 10:36:36 ****** httpd[23326]: AH00526: Syntax error on line 18 of /etc/httpd/conf/extra/httpd-hostname.conf:
Mar 25 10:36:36 ****** httpd[23326]: SuexecUserGroup cannot occur within directory context
Mar 25 10:36:36 ****** systemd[1]: httpd.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Mar 25 10:36:36 ****** kill[23328]: kill: cannot find process ""
Mar 25 10:36:36 ****** systemd[1]: httpd.service: control process exited, code=exited status=1
Mar 25 10:36:36 ****** systemd[1]: Failed to start The Apache HTTP Server.
Mar 25 10:36:36 ****** systemd[1]: Unit httpd.service entered failed state.
Mar 25 10:36:36 ****** systemd[1]: httpd.service failed.
 

grafics

New member
Joined
Mar 25, 2018
Messages
4
Hi,

I've the same error after update in custombuild.
Change webserver nginx_apache to apache don't change anything.

I d'on't see where the error is. My line 18 : SuexecUserGroup webapps webapps
 

grafics

New member
Joined
Mar 25, 2018
Messages
4
I've tested to downgrade the apache version and it works.

HTML:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
echo "apache2.4:2.4.29:" > custom_versions.txt
./build update_data
./build apache
 

jet1972

Verified User
Joined
Jul 8, 2011
Messages
169
An another temporary fix seems to be to change the php type from fastcgi to php-fpm in DA options.conf and and then execute ./build update && ./build update_versions
 
Last edited:

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,340
Location
LT, EU
We are very sorry for the appearance of this bug. It has been fixed in CustomBuild 2.0 rev. 1848. A quick-fix would be:
Code:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
wget -O build http://custombuild.eu/build
./build apache

Thank you!
 

psalm91

Verified User
Joined
Sep 20, 2015
Messages
71
I know this is an old thread but I have the same problem after update right now
 

DanielP

Verified User
Joined
Jun 28, 2019
Messages
82
If you use Graphical Custombuild2 in Admin Interface Extras plugin > Edit Options tab> Web ...

mod.png

edit the options and to owasp save and build the rules (Build ModSecurity Rules ) and rewrite_confs at Build Tab


better way for me and for you if you are ok with shell

go to
Code:
 cd /usr/local/directadmin/custombuild
folder

edit at options.conf

modsecurity=yes
modsecurity_ruleset=owasp

./build modsecurity_rules

./build rewrite_confs


or set modsecurity to no and rewrite confs I do not know what is the end goal
 
Last edited:
Top