Email is not delivered - I see <mail-id> re-exec of exim (/usr/sbin/exim) with -Mc failed: No such file or directory

admin0

Verified User
Joined
Nov 14, 2008
Messages
16
Hi,

When an email is sent to a certain mailbox, it is not delivered. The mailbox etc is there, but I see something like this in the logs

020-05-20 16:56:20 1jbQ8q-0006Hm-JR <= sender@gmail.com H=mail-vk1-f171.google.com [209.85.221.171] P=esmtps X=TLSv1.2:ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256:128 CV=no S=2529 id=CAKPNLa6YTPhvhtogT-y-d+1V7xUBum4gVDjSSC8Z0j9oH0j2hA@mail.gmail.com T="test" from <sender@gmail.com> for info@localdomain.com
2020-05-20 16:56:20 1jbQ8q-0006Hm-JR re-exec of exim (/usr/sbin/exim) with -Mc failed: No such file or directory
2020-05-20 17:12:35 re-exec of exim (/usr/sbin/exim) with -q failed: No such file or directory
 

mxroute

Verified User
Joined
Sep 24, 2019
Messages
35
Interesting. I'd doubt that /usr/sbin/exim is missing so it seems that exim isn't providing enough detail to know exactly what it's claiming is missing. Can't hurt to try rebuilding exim maybe:

Code:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build exim
./build exim_conf
Maybe also make sure that email account has a folder present at /home/username/imap/localdomain.com/info.
 

admin0

Verified User
Joined
Nov 14, 2008
Messages
16
# cd /usr/local/directadmin/custombuild
# ./build exim
You cannot update Exim configuration files, because you do not have it set in options.conf file.

I see the maildirs
ls -al /home/username/imap/domain.com/info/Maildir/
-> cur new tmp etc -- but no email gets delivered to new ..
 

admin0

Verified User
Joined
Nov 14, 2008
Messages
16
# which exim
# /usr/bin/which: no exim in (/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
 

Zhenyapan

Verified User
Joined
Feb 23, 2018
Messages
403
Location
UA
modify /usr/local/directadmin/custombuild/options.conf
#Mail options
exim=yes
and
./build update
./build exim
./build exim_conf
 

bdacus01

Verified User
Joined
Jul 22, 2017
Messages
1,304
Location
Murfreesboro
How old is the server? Weird exim would just disappear.

in the same options.conf you might make sure you have the latest exim_conf 4.5 listed.
 
Top