Empty deny message when rejected

patrik

Verified User
Joined
Sep 6, 2006
Messages
128
I noticed that on the most recent DA installations the exim mainlog does not show the deny message when a mail is rejected.
On our old system it says:
2007-01-12 00:00:28 H=(example.org) [xxx.xxx.154.90] F=<[email protected]> rejected RCPT <[email protected]>: RBL: Email blocked by SPAMCOP - for more info see http://www.example.org
But on our newer system it says:
2007-01-12 09:56:03 H=(example.org) [xxx.xxx.0.64] F=<[email protected]> rejected RCPT <[email protected]>:
I would like to know why this ain't working anymore.
It seems like it does work on Exim version 4.53 but not on our systems that run Exim version 4.62.
Do you experience the same thing? How could we solve this?
 
Last edited:

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
It it failing specifically on the SPAMCOP section of the ACL?

And are you using SpamBlocker3 beta?

Or perhpas the BSAL section?

There's a typo in the BSAL section:
Code:
domains = [b]+[/b]use_rbl_domains
Note that + sign. It's missing.

If it's missing you'll see what you reported. I saw this a few days ago and posted the question to the exim-users list. They responded quickly but I haven't had time to log in and do anything. And they didn't flame me much :) .

Check all of the "domains" lines in your ACLs. Add where necesary.

Jeff
 

patrik

Verified User
Joined
Sep 6, 2006
Messages
128
Thanks for the reply,
No it's not specifically for SPAMCOP but for all blocking lists.

Code:
Here's some:
# deny using spamcop
  deny message = Email blocked by SPAMCOP - to unblock see [url]http://www.example.c[/url]$
       hosts = !+relay_hosts
       domains = +use_rbl_domains
       !authenticated = *
       dnslists = bl.spamcop.net

# deny using njabl
  deny message = Email blocked by NJABL - to unblock see [url]http://www.example.com/[/url]
       hosts = !+relay_hosts
       domains = +use_rbl_domains
       !authenticated = *
       dnslists = dnsbl.njabl.org

# deny using cbl
  deny message = Email blocked by CBL - to unblock see [url]http://www.example.com/[/url]
       hosts = !+relay_hosts
       domains = +use_rbl_domains
       !authenticated = *
       dnslists = cbl.abuseat.org

# deny using all other sorbs ip-based blocklist besides smtp list
  deny message = Email blocked by SORBS - to unblock see [url]http://www.example.com/[/url]
       hosts = !+relay_hosts
       domains = +use_rbl_domains
       !authenticated = *
       dnslists = dnsbl.sorbs.net!=127.0.0.6

The + sign is not missing in my configuration... Do you think I should post in the exim mailinst list?
 

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
patrik said:
The + sign is not missing in my configuration... Do you think I should post in the exim mailinst list?
Sure. Save me the time :) . However before you do fix your references to example.com, or you'll get a lot of flames. Why are you referring your clients to example.com? The instructions for using SpamBlocker should be clear in stating that you have to replace the reference with a reference to your own page for whitelisting.

If you don't want a whitelisting page, then you really don't need the error message to show.

Be sure to show examples from your log file of it not working as well as examples from your exim.conf file.

I'll be watching :) .

Jeff
 

patrik

Verified User
Joined
Sep 6, 2006
Messages
128
Thanks for the tip ;)
We actually do have our own message, I just didn't take examples from those servers. I will first change the message and see if that helps.
Is there no one else who has the same problem?
(for me it occurs on both Exim 4.62 and 4.66)
 

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
When I checked my systems I only saw the problem on one local blocklist because of a typo in that ACL.

You can find my post and the replies in the exim-users list archives.

I'll be fixing all known bugs in SpamBlocker3 today when I release it.

Jeff
 
Top