forwarding root mails not working

uvhost

Verified User
Joined
Mar 26, 2006
Messages
40
Location
UK
Hi,

I have followed up on this topic https://forum.directadmin.com/threads/system-root-emails.19061/ but the mails are not being forwarded, they are frozen in mail queue administration.

Here is what I get there:

Log:
Code:
2020-01-07 00:56:34 Received from <> R=1iocEc-0007Fs-4w U=mail P=local S=1618 T="Mail delivery failed: returning message to sender"
2020-01-07 00:56:34 inbox@host---.com <root@base.host---.com> F=<> R=virtual_aliases:
*** Frozen (delivery error message)
Body:

Code:
1iocEc-0007Fy-6u-D
--1578354994-eximdsn-1619512487
Content-type: text/plain; charset=us-ascii

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

  inbox@host---.com
    (generated from root@base.host---.com)
    

--1578354994-eximdsn-1619512487
Content-type: message/delivery-status

Reporting-MTA: dns; base.host---.com

Action: failed
Final-Recipient: rfc822;inbox@host---.com
Status: 5.0.0

--1578354994-eximdsn-1619512487
Content-type: message/rfc822

Return-path: <root@base.host---.com>
Received: from root by base.host---.com with local (Exim 4.92.3)
    (envelope-from <root@base.host---.com>)
    id 1iocEc-0007Fs-4w
    for root@base.host---.com; Tue, 07 Jan 2020 00:56:34 +0100
Date: Tue, 07 Jan 2020 00:56:34 +0100
To: root@base.host---.com
Subject: test
User-Agent: s-nail v14.9.16
Message-Id: <E1iocEc-0007Fs-4w@base.host---.com>
From: root <root@base.host---.com>

test

--1578354994-eximdsn-1619512487--

Email Header:
Code:
1iocEc-0007Fy-6u-H
mail 8 12
<>
1578354994 0
-received_time_usec .214317
-active_hostname base.host---.com
-ident mail
-received_protocol local
-aclm _uid 2
-1
-aclm _username 7
unknown
-body_linecount 39
-max_received_linelength 99
-allow_unqualified_recipient
-allow_unqualified_sender
-frozen 1578354994
-localerror
XX
1
root@base.host---.com

146P Received: from mail by base.host---.com with local (Exim 4.92.3)
    id 1iocEc-0007Fy-6u
    for root@base.host---.com; Tue, 07 Jan 2020 00:56:34 +0100
039  X-Failed-Recipients: inbox@host---.com
029  Auto-Submitted: auto-replied
060F From: Mail Delivery System <Mailer-Daemon@base.host---.com>
026T To: root@base.host---.com
100  Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status; boundary=1578354994-eximdsn-1619512487
018  MIME-Version: 1.0
059  Subject: Mail delivery failed: returning message to sender
049I Message-Id: <E1iocEc-0007Fy-6u@base.host---.com>
038  Date: Tue, 07 Jan 2020 00:56:34 +0100

any idea why it's not forwarding root mails?
 

Richard G

Verified User
Joined
Jul 6, 2008
Messages
4,392
Location
Maastricht
Do you have the latest exim,.conf file? 4.5.18?
If yes, I always do it a little bit different.

I just edit /etc/aliases en enter:
root: my@emailaddress.com

Save, run newaliases (normally not needed with Exim I thought but I just do it to be sure).
Also to be sure I reload Exim and it works.

Worth a try.

This is on Centos by the way.
 
Top