How do you not use DNS entries?

hockolicious

Verified User
Joined
Jun 20, 2019
Messages
40
Location
Poland
Hey,

How can I change from the user or administrator level so that the user has the option to choose domain parking or not? Users will not always use the DNS servers of the panel. And some want to use Cloudflare or other DNS servers.

Can not find this function or how to do it?:confused:
 

wattie

Verified User
Joined
May 31, 2008
Messages
1,001
Location
Bulgaria
This is controlled by the domain registrar - you have to change the name servers of the domain name. This is not related to DirectAdmin.
 

hockolicious

Verified User
Joined
Jun 20, 2019
Messages
40
Location
Poland
This is controlled by the domain registrar - you have to change the name servers of the domain name. This is not related to DirectAdmin.
Of course, the user manages the domain from the recorder. However, as a user, I do not want to use DNS entries available in directadmin. It is enough that the DNS servers will not be set to those indicated in directadmin and will not function?

Is it possible to disable these entries if the user does not want to use them? They are misleading.
 

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
13,902
Location
GMT +7.00
You can disable DNS control either per user or a per hosting package, and it will effect all domains under an user. Check it on a reseller's level in DirectAdmin.
 

ikkeben

Verified User
Joined
May 22, 2014
Messages
654
Location
Netherlands Germany

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
13,902
Location
GMT +7.00
Yes, that's a good catch. DirectAdmin should show a DKIM public key even if DNS control is disabled for an user. That might become a feature request.
 

Robertfrisp

New member
Joined
Mar 8, 2018
Messages
1
How do you not use DNS entries

Hide and unhide unit are visual changes - unit is still there, and can act.

You might want unit or unstore_unit.

 
Top