proftpd doesn't show symlinks

nostech

Verified User
Joined
Jun 5, 2009
Messages
37
Hello,

I have an issue regarding ftp usage. When you login via ftp using the user created in DA, it goes to /home/user there is a symlink to the public_html folder (in Linux). But when logged in I see all the files and folder in /home/user except for the symlink 'public_html'. After looking around on the forums and checking the proftpd config explanation, it should be easy as setting ShowSymlinks on, but actually this was already the case and it's not giving me the expected result. Anyone had this problem or maybe even better know a solution?

It's not exactly the same problem as http://forum.directadmin.com/showthread.php?t=42402&p=249099#post249099, because there the 'file'/link was visbile, but not followed.

Also I have installed ProFTPd 1.3.4b, maybe an upgrade would solve the problem, but according to custombuild this is the latest version... (which actually isn't). Is it maybe possible to force an update, or would that only break stuff?

Here is (most important part of) my proftpd-config:
Code:
DefaultRoot		~
	DirFakeUser on ftp
	DirFakeGroup on ftp

	User			ftp
	Group			ftp
	#UserAlias		anonymous ftp

	AllowStoreRestart	on
	AllowRetrieveRestart	on

	ListOptions		-a
	ShowSymlinks		on
	<IfModule mod_facts.c>
		##Enable this with proftpd 1.3.4b+ to fix FileZilla MLSD
		##http://www.proftpd.org/docs/modules/mod_facts.html#FactsOptions
		#http://forum.directadmin.com/showthread.php?t=42402&p=249099#post249099
		FactsOptions UseSlink
	</IfModule>
 

ditto

Verified User
Joined
Apr 27, 2009
Messages
2,466
[..]
Also I have installed ProFTPd 1.3.4b, maybe an upgrade would solve the problem, but according to custombuild this is the latest version... (which actually isn't). Is it maybe possible to force an update, or would that only break stuff? [..]
Custombuild has the latest version ProFTPd 1.3.5. You need to run "./build update" first to see the new version in custombuild, then run "./build versions" to see all the versions available.
 

nostech

Verified User
Joined
Jun 5, 2009
Messages
37
Thanks, updating to ProFTPd 1.3.5 solved the issue with the symlinks. The reason it wasn't updating to the latest version was because it was set to 'no' in custombuild, I must have overlooked this a couple of times, sorry :rolleyes:
 
Top