Something went wrong with PHP4 CGI + PHP5 CGI

tillo

Verified User
Joined
Oct 28, 2007
Messages
862
Location
Switzerland
I always had this config, never configured custombuild to build PHP5 as CLI... but I know that there must be a PHP5 CLI for DirectAdmin, therefore custombuild was building it anyway...

Here is the update_versions result after the last update:

Code:
# ./build options |grep PHP
PHP: 5.2.6 as CGI with mail() header patch
PHP: 4.4.8 as CGI with mail() header patch
PHP: 4.4.8 as CGI and 5.2.6 as CGI (default: PHP 5.2.6) with mail() header patch
# ./build update_versions
Updating PHP5 (CLI)
File already exists:	php-5.2.6.tar.gz
MD5 Checksum on php-5.2.6.tar.gz passed.
File already exists:	php-5.2.6-mail-header.patch
MD5 Checksum on php-5.2.6-mail-header.patch passed.
Can not build PHP5 as CLI because it is not set in options.conf.
Why is it trying to update PHP5 CLI as if I explicitly asked for it?
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,911
Location
LT, EU
Are you sure you have the latest version of the CustomBuild script?
 

tillo

Verified User
Joined
Oct 28, 2007
Messages
862
Location
Switzerland
Sure, I always do ./build update before trying to upgrade. I've version 1.1.11 since last week; it's since this version that I've got the problem, but I don't remember which version I had before... I've not upgraded the custombuilded system in a while (a month or so).

I realized ./build versions tells me I've got PHP5 CLI + PHP4 CGI + PHP5 CGI installed; this is the reason update_versions want to upgrade them all; does this help? How can I tell it PHP5 CLI "is not installed"?
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,911
Location
LT, EU
tillo, thank you for the report :) I'll fix this problem soon.
 
Top