DA Centos8 - Unable to login after installation

codes9

Verified User
Joined
Sep 5, 2019
Messages
24
Been moving servers between VPS providers. I've installed 2 servers with DirectAdmin & Centos8. B

On the second I can't login to the UI. Once I do this the page loads and refreshes the login screen.

Followed https://help.directadmin.com/item.php?id=179 but none of this applies. Still can't login.
I've tried each of these options but none of this works.

Does anyone know what to do here?

Digging into the log files I found this:

13/04/2020:08:13:27 105.244.33.248 GET / HTTP/1.1 (null)
13/04/2020:08:13:28 105.244.33.248 GET /assets/css/login.css HTTP/1.1 login assets
13/04/2020:08:13:28 105.244.33.248 GET /assets/login.js HTTP/1.1 login assets
13/04/2020:08:13:30 105.244.33.248 GET /images/background.jpg HTTP/1.1 login image
13/04/2020:08:13:31 105.244.33.248 GET /images/favicon.png HTTP/1.1 login image
13/04/2020:08:13:36 105.244.33.248 BAD REQUEST unknown
13/04/2020:08:13:50 105.244.33.248 POST /CMD_LOGIN HTTP/1.1 admin
13/04/2020:08:13:50 105.244.33.248 GET /CMD_WIDGET HTTP/1.1 admin
13/04/2020:08:13:51 105.244.33.248 GET / HTTP/1.1 admin
13/04/2020:08:13:52 105.244.33.248 GET /assets/css/login.css HTTP/1.1 login assets
13/04/2020:08:13:52 105.244.33.248 GET /assets/login.js HTTP/1.1 login assets
13/04/2020:08:13:53 105.244.33.248 GET /images/background.jpg HTTP/1.1 login image
13/04/2020:08:13:57 105.244.33.248 POST /CMD_LOGIN HTTP/1.1 admin
13/04/2020:08:13:58 105.244.33.248 GET /CMD_WIDGET HTTP/1.1 admin
13/04/2020:08:13:58 105.244.33.248 GET / HTTP/1.1 admin
13/04/2020:08:13:59 105.244.33.248 GET /assets/css/login.css HTTP/1.1 login assets
13/04/2020:08:13:59 105.244.33.248 GET /assets/login.js HTTP/1.1 login assets
13/04/2020:08:14:00 105.244.33.248 GET /images/background.jpg HTTP/1.1 login image
13/04/2020:08:14:05 105.244.33.248 BAD REQUEST unknown
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,329
Location
LT, EU
Maybe something wrong with server time, or your session? Try checking error.log of DirectAdmin.
 

codes9

Verified User
Joined
Sep 5, 2019
Messages
24
Hi Smtalk, I may have found a clue. Do you think 2FA was enabled by default after install?

login.log (my ip redacted did not change during all the logins)
2020:04:13-08:13:50: 'xxx.xxx.xxx.xxx' successful login to 'admin' after 1 attempts
2020:04:13-08:13:50: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:13:51: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:13:57: 'xxx.xxx.xxx.xxx' successful login to 'admin' after 1 attempts
2020:04:13-08:13:58: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:13:58: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:14:18: 'xxx.xxx.xxx.xxx' successful login to 'admin' after 1 attempts
2020:04:13-08:14:18: 'xxx.xxx.xxx.xxx 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:14:19: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:15:18: 'xxx.xxx.xxx.xxx' successful login to 'admin' after 1 attempts
2020:04:13-08:15:18: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:15:19: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'
2020:04:13-08:15:54: 'xxx.xxx.xxx.xxx' successful login to 'admin' after 1 attempts
2020:04:13-08:15:54: 'xxx.xxx.xxx.xxx' 1 failed login attempts. Account 'admin'


error.log
2020:04:13-08:13:50: calling_login && auth.setSession() == true: Two-Factor Auth check, unable to read User files: ./data/users/admin/user.usage : Unable to get Lock on file:<br>
open error for ./data/users/admin/user.usage.lock: No such file or directory<br>
./data/users/admin: No such file or directory<br>
<br>
./data/users/admin/domains.list : Unable to get Lock on file:<br>
open error for ./data/users/admin/domains.list.lock: No such file or directory<br>
./data/users/admin: No such file or directory<br>
<br>
./data/users/admin/user.conf : Unable to get Lock on file:<br>
open error for ./data/users/admin/user.conf.lock: No such file or directory<br>
./data/users/admin: No such file or directory<br>
<br>

2020:04:13-08:13:50: Unable to write ./data/users/admin/login.hist: Unable to get Lock on file:<br>
open error for ./data/users/admin/login.hist.lock: No such file or directory<br>
./data/users/admin: No such file or directory<br>
Unable to get Lock on file:<br>
 

codes9

Verified User
Joined
Sep 5, 2019
Messages
24
Well spotted. That directory does not exist. :rolleyes:

Recall that directories like /home/admin/ is also empty but assumed this gets populated on the first login?

Would it be easier to reinstall this box? Seems something went wrong during the initial installation script.
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,329
Location
LT, EU
Maybe installation didn't finish? Try re-installing it.
 

codes9

Verified User
Joined
Sep 5, 2019
Messages
24
The installation script did complete and provided login details the first time. Guess something went wrong.

I ran the installation script again and everything works flawlessly. 😌

Thanks for helping
 
Top