httpd.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
Hi,
after recent update (https://help.directadmin.com/item.php?id=696) apache is not starting, I just get error:

● httpd.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: failed (Result: exit-code) since śro 2019-01-16 05:50:09 EST; 46s ago
Process: 20115 ExecStop=/bin/kill -WINCH ${MAINPID} (code=exited, status=1/FAILURE)
Process: 20112 ExecStart=/usr/sbin/httpd $OPTIONS -DFOREGROUND (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 20112 (code=exited, status=1/FAILURE)

sty 16 05:50:08 s1.webhosting1st.com httpd[20112]: AH00112: Warning: DocumentRoot [/home/(I hided my user data)/public_html] does not exist
sty 16 05:50:08 s1.webhosting1st.com httpd[20112]: AH00112: Warning: DocumentRoot [/home/(I hided my user data)/private_html] does not exist
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com httpd[20112]: AH00112: Warning: DocumentRoot [/home/(I hided my user data)/public_html] does not exist
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com httpd[20112]: AH00112: Warning: DocumentRoot [/home/(I hided my user data)/private_html] does not exist
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com systemd[1]: httpd.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com kill[20115]: kill: cannot find process ""
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com systemd[1]: httpd.service: control process exited, code=exited status=1
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com systemd[1]: Failed to start The Apache HTTP Server.
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com systemd[1]: Unit httpd.service entered failed state.
sty 16 05:50:09 s1.webhosting1st.com systemd[1]: httpd.service failed.
 

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
It updated only to latest php 5.6 and 7.1, I am trying now do downgrade php from 5.6.40 to 5.6.39 with this: https://help.directadmin.com/item.php?id=275

I've made:
echo "php5:5.6.39:" > custom_versions.txt
echo "php5-mail:5.6.39:" >> custom_versions.txt
./build update_data
./build php n

But it again compiling php 5.6.40 :/
 

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
I have set php 1 to 7.1 and php2 to no, compiled, and still httpd fail to start.
 

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
I have set php1 to 5.5 and php2 to 7.2, compiled all, still the same ....
 

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
I have tried to:
./build apache

still nothing:

cd support && make suexec
make[2]: Entering directory `/usr/local/directadmin/custombuild/httpd-2.4.37/support'
make[2]: `suexec' is up to date.
make[2]: Leaving directory `/usr/local/directadmin/custombuild/httpd-2.4.37/support'
Installing configuration files
[PRESERVING EXISTING HTDOCS SUBDIR: /var/www/htdocs]
[PRESERVING EXISTING ERROR SUBDIR: /var/www/error]
[PRESERVING EXISTING ICONS SUBDIR: /var/www/icons]
[PRESERVING EXISTING CGI SUBDIR: /var/www/cgi-bin]
Installing header files
Installing build system files
Installing man pages and online manual
make[1]: Leaving directory `/usr/local/directadmin/custombuild/httpd-2.4.37'
Restoring certificate and key, and turning on httpd for DirectAdmins's check.
Checking to ensure /etc/httpd/conf/ssl.crt/server.ca is set.
Enabling httpd in systemd...
Checking to ensure /etc/httpd/conf/ssl.crt/server.ca is set.
Using 185.15.45.68 for your server IP
0
0
Restarting apache.
Job for httpd.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status httpd.service" and "journalctl -xe" for details.
 

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
Ok maybe I found problem:

[Wed Jan 16 05:05:22.090049 2019] [core:emerg] [pid 9067:tid 139754384705664] (28)No space left on device: AH00023: Couldn't create the ssl-cache mutex
AH00016: Configuration Failed
 

qba82

Verified User
Joined
Jun 26, 2018
Messages
50
Ok I have solved this:

for i in `ipcs -s | awk 'apache {print $2}'`; do (ipcrm -s $i); done
 
Top