I can't enable FFmpeg and exif Please help

dogangokce

New member
Joined
Apr 8, 2019
Messages
2
https://www.php.net/manual/en/exif.installation.php
HTML:
To enable exif-support configure PHP with --enable-exif

Windows users must enable both the php_mbstring.dll and php_exif.dll DLL's in php.ini. The php_mbstring.dll DLL must be loaded before the php_exif.dll DLL so adjust your php.ini accordingly.
HTML:
[root@server ~]# php -m
[PHP Modules]
bcmath
calendar
Core
ctype
curl
date
dom
fileinfo
filter
ftp
gd
gettext
hash
iconv
imap
intl
ionCube Loader
json
libxml
mbstring
mysqli
mysqlnd
openssl
pcre
PDO
pdo_mysql
pdo_sqlite
Phar
posix
Reflection
session
SimpleXML
soap
sockets
sodium
SPL
sqlite3
standard
tokenizer
xml
xmlreader
xmlwriter
xsl
zip
zlib

[Zend Modules]
the ionCube PHP Loader (enabled) + Intrusion Protection from ioncube24.com (unconfigured)
https://forum.directadmin.com/showthread.php?t=34333
HTML:
# Install FFMPEG CentOS
cd /root
echo "[dag]" > /etc/yum.repos.d/dag.repo
echo "name=Dag RPM Repository for Red Hat Enterprise Linux" >> /etc/yum.repos.d/dag.repo
echo "baseurl=http://apt.sw.be/redhat/el\$releasever/en/\$basearch/dag" >> /etc/yum.repos.d/dag.repo
echo "gpgcheck=0" >> /etc/yum.repos.d/dag.repo
echo "enabled=1" >> /etc/yum.repos.d/dag.repo

yum -y install ffmpeg ffmpeg-devel flvtool2 mencoder
wget http://internap.dl.sourceforge.net/sourceforge/ffmpeg-php/ffmpeg-php-0.6.0.tbz2
tar -xjf ffmpeg-php-0.6.0.tbz2
cd ffmpeg-php-0.6.0/
/usr/local/bin/phpize
./configure --with-php-config=/usr/local/bin/php-config
make
make install
cp /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/ffmpeg.so /usr/local/lib/php/extensions/
echo "extension=ffmpeg.so" >> /etc/php.ini
service httpd restart
HTML:
[root@server ~]# yum -y install ffmpeg ffmpeg-devel flvtool2 mencoder
Loaded plugins: fastestmirror
Loading mirror speeds from cached hostfile
epel/x86_64/metalink                                     |  28 kB     00:00
 * base: mirror.nexsoft.com.tr
 * epel: mirror.veriteknik.net.tr
 * extras: mirror.nexsoft.com.tr
 * nux-dextop: mirror.li.nux.ro
 * rpmforge: mirrors.neterra.net
 * rpmfusion-free-updates: mirror.host.ag
 * updates: mirror.nexsoft.com.tr
base                                                     | 3.6 kB     00:00
http://apt.sw.be/redhat/el7/en/x86_64/dag/repodata/repomd.xml: [Errno 14] curl#6 - "Could not resolve host: apt.sw.be"
Trying other mirror.


 One of the configured repositories failed (Dag RPM Repository for Red Hat Enterprise Linux),
 and yum doesn't have enough cached data to continue. At this point the only
 safe thing yum can do is fail. There are a few ways to work "fix" this:

     1. Contact the upstream for the repository and get them to fix the problem.

     2. Reconfigure the baseurl/etc. for the repository, to point to a working
        upstream. This is most often useful if you are using a newer
        distribution release than is supported by the repository (and the
        packages for the previous distribution release still work).

     3. Run the command with the repository temporarily disabled
            yum --disablerepo=dag ...

     4. Disable the repository permanently, so yum won't use it by default. Yum
        will then just ignore the repository until you permanently enable it
        again or use --enablerepo for temporary usage:

            yum-config-manager --disable dag
        or
            subscription-manager repos --disable=dag

     5. Configure the failing repository to be skipped, if it is unavailable.
        Note that yum will try to contact the repo. when it runs most commands,
        so will have to try and fail each time (and thus. yum will be be much
        slower). If it is a very temporary problem though, this is often a nice
        compromise:

            yum-config-manager --save --setopt=dag.skip_if_unavailable=true

failure: repodata/repomd.xml from dag: [Errno 256] No more mirrors to try.
http://apt.sw.be/redhat/el7/en/x86_64/dag/repodata/repomd.xml: [Errno 14] curl#6 - "Could not resolve host: apt.sw.be"
 

dogangokce

New member
Joined
Apr 8, 2019
Messages
2
For solution

For solution
Delete /etc/yum.repos.d/dag.repo

su -
yum clean all

rpm --rebuilddb

yum update
Good luck with :)
 
Top