mysql not worikng After updating 8.0

Dr.DoctorT

New member
Joined
Mar 19, 2017
Messages
3
Everything looks good but sites can't connect
Code:
[root@32358 custombuild]# /usr/sbin/mysqld -V
/usr/sbin/mysqld  Ver 8.0.17 for Linux on x86_64 (MySQL Community Server - GPL)
Code:
[root@32358 custombuild]# ./build options
Apache: 2.4.41
mod_ruid2: no
ModSecurity: no
htscanner: no
Dovecot: 2.3.9.2
Dovecot configuration: yes
AWstats: no
Exim: 4.93.0.4
exim.conf update: yes, release 4.4
BlockCracking: no
Easy Spam Fighter: no
SpamAssassin: no
ClamAV: no
MySQL: 8.0.17
MySQL backup: yes
MySQL backup directory: /usr/local/directadmin/custombuild/mysql_backups
MySQL compress backups: no
PHP (default): 7.0 as php-fpm
PHP (additional): 5.6 as php-fpm
phpMyAdmin: 4.9.4-all-languages
ProFTPD: no
Pure-FTPd: 1.0.49
RoundCube webmail: 1.4.2
Replace "php.ini" with './build all' and './build php_ini': no
Auto updates/notifications: no
Run "clean" every time: yes
Run "clean_old_webapps" every time: yes
Run "clean_old_tarballs" every time: yes
Show texts in bold: yes
SquirrelMail: 1.4.23-20190509_0200
Zend Guard Loader: no
ionCube loader: no
Suhosin: no
DA Server Version 1.59.5

Done even without success

Code:
where if you set it to 1 in the directadmin.conf and restart directadmin:
mysql_use_new_user_methods=1
 

Zhenyapan

Verified User
Joined
Feb 23, 2018
Messages
123
Location
UA
try to change localhost to 127.0.0.1
try to connect from console: mysql -h -u user -p
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,791
Location
LT, EU
Make sure you’re using PHP 7.4, earlier versions would have issues with authentication.
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,791
Location
LT, EU
MySQL must be set to use mysql_native_password in my.cnf then :) or just get 7.4 installed
 
Top