Not installing with pre-defined custombuild?

sparek

Verified User
Joined
Jun 27, 2019
Messages
115
Does DirectAdmin poop out on installing if you pre-set custombuild options?

I prepopulated some custom configurations in - /usr/local/directadmin/custombuild/custom - and set the custombuild options file - /usr/local/directadmin/custombuild/options.conf - prior to running setup.sh. But this did not appear to build anything.

It ends with

This is CustomApache.
It's End-of-Life, no longer supported.
Please install the latest version of CustomBuild
https://help.directadmin.com/item.php?id=555
This is CustomApache.
It's End-of-Life, no longer supported.
Please install the latest version of CustomBuild
https://help.directadmin.com/item.php?id=555
*******************************************
*******************************************

Cannot find /usr/local/bin/php
Please recompile php with custombuild, eg:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build all d


But there is no /usr/local/directadmin/custombuild/build script.

This is a test system, so I can wipe it and start again. Just kind of wondering what I did wrong. I thought this was the supported method of customizing custombuild on installs?
 

sparek

Verified User
Joined
Jun 27, 2019
Messages
115
Maybe you still have to set CustomBuild to 2.0 prior to running setup.sh

echo 2.0 > /root/.custombuild

I really figured CustomBuild 2.0 was default by now.
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,206
Location
LT, EU

sparek

Verified User
Joined
Jun 27, 2019
Messages
115
I think the - echo 2.0 > /root/.custombuild - step is the one I missed. I guess I thought this was default and wasn't necessary any longer. Seems to be working correctly with this install after I set this.
 
Top