Problem updating directadmin

rpr

Verified User
Joined
Oct 20, 2010
Messages
65
Hi,

when I try to update
Code:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build update_Versions
I got this:
Code:
/usr/local/directadmin/directadmin: error while loading shared libraries: /usr/lib/libmysqlclient.so.16: file too short
Updating DirectAdmin
/usr/local/directadmin/dataskq: error while loading shared libraries: /usr/lib/libmysqlclient.so.16: file too short
root@da1:/usr/local/directadmin/custombuild#
tried a lot of things but nothing seems to help.
If do the
Code:
./build all d
I get this at the end:
Code:
gcc -DHAVE_CONFIG_H -DEXEEXT=\"\" -I. -I.. -I../lib  -I../intl -DDEPENDS_ON_LIBICONV=1 -DDEPENDS_ON_LIBINTL=1   -g -O2 -c progname.c
In file included from progname.c:26:0:
./stdio.h:1010:1: error: 'gets' undeclared here (not in a function)
make[2]: *** [progname.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/usr/local/directadmin/custombuild/libiconv-1.14/srclib'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/local/directadmin/custombuild/libiconv-1.14/srclib'
make: *** [all] Error 2
 

rpr

Verified User
Joined
Oct 20, 2010
Messages
65
found that thread and tried those thing except going to mysql 5.1.
But why should I need to upgrade to 5.1 to upgrade other things?

Also running ldconfig gives this:
Code:
ldconfig: /usr/local/mysql/lib/libndbclient.so.2 is not a symbolic link

ldconfig: /usr/local/mysql/lib/libmysqlclient_r.so.15 is not a symbolic link

ldconfig: /usr/local/mysql/lib/libmysqlclient.so.15 is not a symbolic link

ldconfig: File /usr/lib/libmysqlclient.so.16.0.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib/libmysqlclient.so is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib/libmysqlclient.so.16 is empty, not checked.
 

rpr

Verified User
Joined
Oct 20, 2010
Messages
65
Deleting them fixed the first errors. Trying the ./build all d as we speak!
 

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
13,870
Location
GMT +7.00
It seem that libiconv fails, try to build it

Code:
./build clean
./build update
./build iconv
and see if the error appears.
 

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
13,870
Location
GMT +7.00
Not sure, why that happens, you might need to debug the issue: strace, read logs in source directory /usr/local/directadmin/custombuild/libiconv-1.14/ or try Googling...
 

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
13,870
Location
GMT +7.00
Never seen this before, but still could try to fix it for you in terms of a commerce service. Just PM me for a quote, if you're interested. Or you might find here somebody who is ready to do it for free.
 
Top