Setting up CentOS in Software RAID

dannygoh

Verified User
Joined
Feb 9, 2004
Messages
388
Location
Malaysia
Hi,

I was installing a CentOS 6 in software raid 1. Where should i install the boot loader in order both disk also can boot if one disk is failed. Attached is the print screen

IMG_1995.jpg
 

dannygoh

Verified User
Joined
Feb 9, 2004
Messages
388
Location
Malaysia
Hi,

Do i need to replicate the settings to 2nd drive if I have update on yum. If I came across kernel or grub update, do i need to replicate the settings to 2nd drive?
 

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
Definitely not on Kernel update; I'm not sure about Grub update, but I don't think so. Feel free to look at your Grub configuration the first time after a Grub update to see.

@zEitEr:

Thanks for finding and posting that; you saved me the trouble of finding and posting my notes on the subject.

Jeff
 

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
14,243
Location
GMT +7.00
Hi,

Do i need to replicate the settings to 2nd drive if I have update on yum. If I came across kernel or grub update, do i need to replicate the settings to 2nd drive?
Since you've got 2 HDDs in a mirror, there is no need to do anything more. In case if one disk fails and your replace it, then you'll need to install grub onto it. Note, when installing grub, zero blocks are meant, but no /boot partition by itself.

@Jeff,

It is great to hear the post is helpful to you as well.
 

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
It is great to hear the post is helpful to you as well.
I've always had my own How-To for doing just this on servers I build, but it was never in good enough form to send to others. This page is :).

Jeff
 
Top