[tools] update.script

Do you like use update.script ?

  • yes, all time

    Votes: 221 69.1%
  • no, some time

    Votes: 44 13.8%
  • some time

    Votes: 55 17.2%

  • Total voters
    320

@how@

Verified User
Joined
Mar 2, 2005
Messages
962
Location
Kingdom of Bahrain
The script really needs extra detailed help. For example, I'm trying to install the modsecurity. Everything finish without errors but modsecurity is not enabled.
Which files do I need to edit and add what to enable it after using this script?

Thanks
read first post " MODsecurity 2.x"
 

adnan

New member
Joined
Jan 5, 2014
Messages
3
Hi there,

I installed mod_security.
But below directory doesn't exist.
/etc/modsecurity2/

should I download rules and create directory manually ?
 

clbbhk

Verified User
Joined
Nov 5, 2005
Messages
19
Retried to download script so many time, also not work and showing following error:

update.script core invalid. Aborting,
Download update.script again.
:(
 

clbbhk

Verified User
Joined
Nov 5, 2005
Messages
19
Retried to download script so many time, also not work and showing following error:

update.script core invalid. Aborting,
Download update.script again.
:(
Thanks , fixed by removing all the thing
 

redjersey

Verified User
Joined
Apr 22, 2013
Messages
93
Location
Toronto, Canada
I'm getting bunch of errors when installing eAccelerator (cli)

creating libtool
appending configuration tag "CXX" to libtool
configure: creating ./config.status
config.status: creating config.h
configure: WARNING: unrecognized options: --with-eaccelerator-content-caching
/bin/sh /usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/libtool --mode=compile cc -I. -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -DPHP_ATOM_INC -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/include -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/main -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -I/usr/local/include/php -I/usr/local/include/php/main -I/usr/local/include/php/TSRM -I/usr/local/include/php/Zend -I/usr/local/include/php/ext -I/usr/local/include/php/ext/date/lib -DHAVE_CONFIG_H -g -O2 -c /usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c -o eaccelerator.lo
mkdir .libs
cc -I. -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -DPHP_ATOM_INC -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/include -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/main -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -I/usr/local/include/php -I/usr/local/include/php/main -I/usr/local/include/php/TSRM -I/usr/local/include/php/Zend -I/usr/local/include/php/ext -I/usr/local/include/php/ext/date/lib -DHAVE_CONFIG_H -g -O2 -c /usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c -fPIC -DPIC -o .libs/eaccelerator.o
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c: In function ‘eaccelerator_restore’:
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:878: warning: assignment discards qualifiers from pointer target type
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c: In function ‘eaccelerator_compile_file’:
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:1317: error: ‘zend_class_entry’ has no member named ‘line_start’
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c: At top level:
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:1913: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘eaccelerator_functions’
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:1938: error: ‘eaccelerator_functions’ undeclared here (not in a function)
make: *** [eaccelerator.lo] Error 1
/bin/sh /usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/libtool --mode=compile cc -I. -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -DPHP_ATOM_INC -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/include -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/main -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -I/usr/local/include/php -I/usr/local/include/php/main -I/usr/local/include/php/TSRM -I/usr/local/include/php/Zend -I/usr/local/include/php/ext -I/usr/local/include/php/ext/date/lib -DHAVE_CONFIG_H -g -O2 -c /usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c -o eaccelerator.lo
cc -I. -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -DPHP_ATOM_INC -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/include -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/main -I/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1 -I/usr/local/include/php -I/usr/local/include/php/main -I/usr/local/include/php/TSRM -I/usr/local/include/php/Zend -I/usr/local/include/php/ext -I/usr/local/include/php/ext/date/lib -DHAVE_CONFIG_H -g -O2 -c /usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c -fPIC -DPIC -o .libs/eaccelerator.o
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c: In function ‘eaccelerator_restore’:
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:878: warning: assignment discards qualifiers from pointer target type
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c: In function ‘eaccelerator_compile_file’:
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:1317: error: ‘zend_class_entry’ has no member named ‘line_start’
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c: At top level:
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:1913: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘eaccelerator_functions’
/usr/local/updatescript/eaccelerator-0.9.6.1/eaccelerator.c:1938: error: ‘eaccelerator_functions’ undeclared here (not in a function)
make: *** [eaccelerator.lo] Error 1
eAccelerator install/update done
Any idea how to fix it? BTW I'm running php 5.4.28
 
Last edited:

iworx

Verified User
Joined
Nov 21, 2006
Messages
56
It seems ImageMagick is broken - or at least the way Update.Script downloads it.

Code:
[root@tank updatescript]# ./update.script IMAGEMAGICK

--2014-06-05 08:55:30--  http://els.web4host.net/imagemagick/ImageMagick-6.8.8-10.tar.gz
Resolving els.web4host.net... 2400:cb00:2048:1::6ca2:c641, 2400:cb00:2048:1::6ca2:c741, 108.162.198.65, ...
Connecting to els.web4host.net|2400:cb00:2048:1::6ca2:c641|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: unspecified [application/x-gzip]
Saving to: `ImageMagick-6.8.8-10.tar.gz'

    [ <=>                                                                                                                                                                      ] 0           --.-K/s   in 0s      

2014-06-05 08:55:30 (0.00 B/s) - `ImageMagick-6.8.8-10.tar.gz' saved [0]

MD5 invalid. Aborting.
 

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
13,932
Location
GMT +7.00
So when downloaded manually were you able to complete the task with the updatescript?
 

BDConsult

Verified User
Joined
Jul 11, 2008
Messages
19
MRTG install is broken -> Any fix?

2014-07-19 13:23:03 (13.9 MB/s) - “core.tgz” saved [20480]


gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Error is not recoverable: exiting now
mv: cannot stat `core': No such file or directory
 

ISOS6

Verified User
Joined
May 7, 2009
Messages
322
Location
Erbil, Tarin Hills, Iraq
./update.script CLAMAV doesnt work, i have tried on 3 servers, ping from Windows to 130.59.138.21

Code:
--2014-07-21 15:55:39--  [url]http://surfnet.dl.sourceforge.net/sourceforge/clamav/clamav-0.98.4.tar.gz[/url]
Resolving surfnet.dl.sourceforge.net... 2001:620:0:1b::21, 130.59.138.21
Connecting to surfnet.dl.sourceforge.net|2001:620:0:1b::21|:80... failed: No route to host.
Connecting to surfnet.dl.sourceforge.net|130.59.138.21|:80... failed: Connection timed out.
 

@how@

Verified User
Joined
Mar 2, 2005
Messages
962
Location
Kingdom of Bahrain
MRTG install is broken -> Any fix?

2014-07-19 13:23:03 (13.9 MB/s) - “core.tgz” saved [20480]


gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Error is not recoverable: exiting now
mv: cannot stat `core': No such file or directory
work fine with me, pm if you want me to install it for you.
 

@how@

Verified User
Joined
Mar 2, 2005
Messages
962
Location
Kingdom of Bahrain
./update.script CLAMAV doesnt work, i have tried on 3 servers, ping from Windows to 130.59.138.21

Code:
--2014-07-21 15:55:39--  [url]http://surfnet.dl.sourceforge.net/sourceforge/clamav/clamav-0.98.4.tar.gz[/url]
Resolving surfnet.dl.sourceforge.net... 2001:620:0:1b::21, 130.59.138.21
Connecting to surfnet.dl.sourceforge.net|2001:620:0:1b::21|:80... failed: No route to host.
Connecting to surfnet.dl.sourceforge.net|130.59.138.21|:80... failed: Connection timed out.
all mirror work, you have problem to connect with them try CB
 

Mangas23

Verified User
Joined
Aug 31, 2006
Messages
104
Hello, i think i found something wrong in proftpd with clamav compilation.
You miss to add mod_tls in list of mod. So not good for user want use proftpd with ssl ;)
 

duke28

Verified User
Joined
Oct 30, 2005
Messages
303
Location
Montreal - Canada
its really bad..its not serious


web4host.net is always down.. so this script cannot working without this..

web4bedown ..for host serving the web since 2004 ( at part time.. yes )
 
Last edited:

@how@

Verified User
Joined
Mar 2, 2005
Messages
962
Location
Kingdom of Bahrain
its really bad..its not serious


web4host.net is always down.. so this script cannot working without this..

web4bedown ..for host serving the web since 2004 ( at part time.. yes )
i'm sorry, server 1 under attack for long time last 3 week.
 

Blueman

Verified User
Joined
Nov 20, 2009
Messages
53
MRTG was show empty graph I try with many servers (Centos 6 64bit) it's not work.
 
Top