Webalizer don't update. (FreeBSD)

Dirk Jan

Verified User
Joined
Aug 17, 2007
Messages
6
Webalizer doesnt update. (FreeBSD)

Hi,

First, i have search the forum, but doesn't come to an ansfer :(
The problem: Webalizer doesn't update.
I'm running 200+ domains...
I have try the command webalizer, the output:


Webalizer V2.01-10 (FreeBSD 6.2-RELEASE) English
Using logfile STDIN (clf)
Creating output in current directory
Hostname for reports is 'web01.I]domain[/I].nl'
History file not found...

Then hang te server, and when i'm push ENTER, see i this error:
Warning: Truncating oversized hostname
Skipping bad record (1)
Warning: Truncating oversized username
Skipping bad record (2)
Warning: Truncating oversized username
Skipping bad record (3)
Warning: Truncating oversized username
Skipping bad record (4)
Warning: Truncating oversized username
Skipping bad record (5)
Warning: Truncating oversized username
Skipping bad record (6)

And:

/usr/bin/webalizer -p -n domain.com -o /home/user/domains/domain.com/stats /var/log/httpd/domains/domain.com.log
/usr/bin/webalizer: Command not found.

web01# echo "action=tally&value=all" >> /usr/local/directadmin/data/task.queue
(no output)

cd /usr/local/directadmin/customapache
./build webalizer
Does'nt work...

/usr/local/bin/webalizer : Command not found.


And as last: Direct admin says:


File does not exist



Details

You must wait for the stats to be computed. This will only happen *after* logs exist (domain must resolve and be used).

Info for Admins: Downloading a new webalizer binary


And this have i tried many times... :(

Edit: I found an new strange error, /usr/bin/webalizer, says:
ELF binary type "0" not known.
/usr/local/bin/webalizer: Exec format error. Binary file not executable.
 
Last edited:

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
elf binaries are used by linux. Generally not for FreeBSD.

Hmmmmm...

Install did something wrong? Or you did, when you used a new binary?

Jeff
 

knoll

Verified User
Joined
Sep 26, 2005
Messages
138
Location
Belgium
my webalizer does'nt work totaly:

server1# webalizer
Webalizer V2.01-10 (FreeBSD 6.2-STABLE) English
Using logfile STDIN (clf)
Creating output in current directory
Hostname for reports is 'server1.*.be'
History file not found...

Name Creator Bandwidth Disk Usage # of Domains Suspended IP Domain(s) Select
historics alex 0 / 15000 212.5 / 1000 1 / unlimited No 86.39.128.91 opelhistorics.be

bandwidth is not counted:

in juni it stopped counting ...

anyone knows a solution

Greets,
Alex
 

DirectAdmin Support

Administrator
Staff member
Joined
Feb 27, 2003
Messages
9,133
Hello,

1) Firstly, if you type "webalizer", and you see the following:
Code:
server1# webalizer
Webalizer V2.01-10 (FreeBSD 6.2-STABLE) English
Using logfile STDIN (clf)
Creating output in current directory
Hostname for reports is 'server1.*.be'
History file not found...
then your binary is working fine, don't recompile :)

DirectAdmin doesn't just run "webalizer", it runs a whole series of command line options to tell webalizer what to do. Just running "webalizer" only tells us that it's there, is responding and should work when DA calls it.

Possible causes of not seeing any webalizer stats:
2) - the most common, crond not installed/working, thus preventing the task.queue from being processed, in turn preventing tallies/stats updates:
http://help.directadmin.com/item.php?id=107

3) - if the task.queue is being processed, then make sure that your domains actually resolve to your sever. Webalizer needs something to work on.
Check:
/var/log/httpd/domains/domain.com.log
to ensure that it's being filled with log data (look inside the log). If not, either the domain doesn't resolve there, or maybe the CustomLog option is not in your virtualhost in your httpd.conf file.

4) - a less common cause is if the use is not present in his creators users.list file, so DA doesn't know he exists, thus he doesn't get tallied.
Check:
/usr/local/directadmin/data/users/creator/users.list
where creator can be admin, or the name of the reseller that created the user.

5) - Make sure the webalizer binary is in the correct spot:
Freebsd: /usr/local/bin/webalizer
Debian/Redhat: /usr/bin/webalizer

6) - If you get weird binary errors when you run "webalizer" (and you don't see the above output), then before trying to recompile, you'd want to download a new binary:
http://help.directadmin.com/item.php?id=63
They're all from http://files.directadmin.com/services in the related OS folder.

7) - If you still get binary errors, even after downloading a new binary, then it's possible the binaries just dont get along with your system. You can either use a package system like "yum install webalizer" to install it, or compile your own with the build script. Note that the build script only compiles webalizer if the binary does not exists, so if you've got a broken binary there, delete it first before running "./build webalizer".

8) - Try running the webalizer command manually to compute the stats to check for any errors:
Code:
webalizer -p -n [b]domain.com[/b] -o /home/[b]username[/b]/domains/[b]domain.com[/b]/stats /var/log/httpd/domains/[b]domain.com[/b].log
9) - the least common problem, but that has happend is when the admin tries to get too fancy with the custom templates and breaks webalizer.
If you have:
/usr/local/directadmin/data/templates/custom/webalizer.conf
try deleting it, then run the tally again. It's likely you've added an option that webalizer chokes on.


That about covers all possible things that can prevent you from seeing your webalizer stats :)

John
 

knoll

Verified User
Joined
Sep 26, 2005
Messages
138
Location
Belgium
hey,

thanks for that great post

i found out some more info

- a less common cause is if the use is not present in his creators users.list file, so DA doesn't know he exists, thus he doesn't get tallied.
Check:
/usr/local/directadmin/data/users/creator/users.list
where creator can be admin, or the name of the reseller that created the user.

this is the problem i see logins where webalizer works and users where it doesn't work

is there a way to fix this problem?

Greets,
Alex
 

knoll

Verified User
Joined
Sep 26, 2005
Messages
138
Location
Belgium
is'nt there another solution?

because i have to find out who added thoes users etc ;)
Greets,
Alex
 

DirectAdmin Support

Administrator
Staff member
Joined
Feb 27, 2003
Messages
9,133
The creator of the user is stored in the user's user.conf file.
Look for "creator=name", where name is the username of the creator, eg "admin" or the Reseller, etc.

John
 

philmcdonnell

Verified User
Joined
Jan 6, 2004
Messages
182
Location
New York
Ok, I am having the same issue where I can get webalizer to build the stats if I run it manually via SSH

/usr/bin/webalizer -p -n domain -o /home/user/domains/domain.com/stats /var/log/httpd/domains/domain.com.log

This works but it is not doing it automatically?!

Also how do I get the users to see the /stats folder if it is one up from the public_html folder?

Thanks,
Phil
 

DirectAdmin Support

Administrator
Staff member
Joined
Feb 27, 2003
Messages
9,133
see post #5 above, it covers pretty much everything.
Also, check to see if the tally is actually being processed for each user in the /var/log/directadmin/system.log. (would be related to the users.list bit)

As for making it show up in public_html/stats, go to:
User Level -> Site Summary/Stats/Logs
Check the domain and create the /stats link in the table.

John
 

pera

Verified User
Joined
Jul 29, 2004
Messages
97
Location
Sweden / Varberg
no log files and webalizer data

I have one user, good one.... but for him (not for all users) no log files are created, they are zero. Have been looking at this post, but everything seen to be ok. Its old user so his stat worked until 28 mars and then just stop, everything zero. I can not find anything special that happened on that date.... :confused:
 

qosai

Verified User
Joined
Aug 10, 2007
Messages
8
I solved mine this way :

well ... I've tried every thing posted but nothing helped.
so I went to "log" folder on each domain and deleted the log file with the creation date which Webalizer stopped working on.
in my case it was Sep 13 2008
I removed it
then updated webalizer : http://help.directadmin.com/item.php?id=63
and walla .. worked
 

pppplus

Verified User
Joined
Dec 19, 2008
Messages
528
I've always an error when I try to solve webalizer problem

Code:
# webalizer -p -n domain.com -o /home/echecsme/domains/chess.biz.st/stats /var/log/httpd/domains/chess.biz.st.log
Webalizer V2.01-10 (Linux 2.6.38.2-grsec-xxxx-grs-ipv6-64) English
Using logfile /var/log/httpd/domains/chess.biz.st.log (clf)
Creating output in /home/echecsme/domains/chess.biz.st/stats
Hostname for reports is 'domain.com'
Reading history file... webalizer.hist
Reading previous run data.. webalizer.current
Error: Unable to restore run data (99)
 

pppplus

Verified User
Joined
Dec 19, 2008
Messages
528
To solve this problem, it seems we have to delete
/home/username/domains/*/stats/webalizer.hist
/home/username/domains/*/stats/webalizer.current
 

wattie

Verified User
Joined
May 31, 2008
Messages
1,194
Location
Bulgaria
Another issue:

2013:03:18-00:34:39: Unable to run webalizer for *********: libpng warning: Application was compiled with png.h from libpng-1.5.14
libpng warning: Application is running with png.c from libpng-1.2.50
gd-png: fatal libpng error: Incompatible libpng version in application and library
 

wattie

Verified User
Joined
May 31, 2008
Messages
1,194
Location
Bulgaria
Recompiled PHP (and GD), then webalizer and it is fixed. I don't know how I ended up with libpng-1.2.50 (obviously before it was libpng-1.5.14).
 
Top