503 Service Unavaliable after rebuild nginx_apache web server

epadicom

Verified User
Joined
Jul 11, 2019
Messages
10
Location
Aceh, Indonesia
Previously I used openlitespeed on the server using the directadmin 1.61.3.
But for some reason, then I changed the web server to nginx_apache.
After successfully installing and rebuilding nginx_apache using custombuild, my website became an error "503 Service Unavaliable"

The following contents of the error_log file # tail -f /var/log/httpd/error_log
Code:
[Thu Jul 02 01:06:33.908877 2020] [:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] mod_ruid2/0.9.8 enabled
[Thu Jul 02 01:06:33.912448 2020] [mpm_event:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] AH00489: Apache/2.4.43 (Unix) OpenSSL/1.0.2k-fips configured -- resuming normal operations
[Thu Jul 02 01:06:33.912508 2020] [core:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'
[Thu Jul 02 01:07:01.926883 2020] [mpm_event:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] AH00493: SIGUSR1 received.  Doing graceful restart
[Thu Jul 02 01:07:01.955805 2020] [ssl:warn] [pid 2985:tid 140117201598592] AH01909: localhost:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Thu Jul 02 01:07:01.956837 2020] [ssl:warn] [pid 2985:tid 140117201598592] AH01909: www.example.com:8081:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Thu Jul 02 01:07:01.957505 2020] [lbmethod_heartbeat:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] AH02282: No slotmem from mod_heartmonitor
[Thu Jul 02 01:07:01.957547 2020] [:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] mod_ruid2/0.9.8 enabled
[Thu Jul 02 01:07:01.957790 2020] [mpm_event:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] AH00489: Apache/2.4.43 (Unix) OpenSSL/1.0.2k-fips configured -- resuming normal operations
[Thu Jul 02 01:07:01.957805 2020] [core:notice] [pid 2985:tid 140117201598592] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'
./build rewrite_confs notifications
Code:
[root@da-mun01 custombuild]# ./build rewrite_confs
Checking to ensure /etc/httpd/conf/ssl.crt/server.ca is set.
Using 164.68.124.72 for your server IP
Failed to restart php-fpm74.service: Unit not found.
Failed to execute operation: No such file or directory
Failed to restart php-fpm73.service: Unit not found.
Failed to execute operation: No such file or directory
Failed to restart php-fpm72.service: Unit not found.
Failed to execute operation: No such file or directory
Failed to restart php-fpm71.service: Unit not found.
Failed to execute operation: No such file or directory
PHP has been secured.
Restarting php-fpm74.
Restarting php-fpm73.
Restarting php-fpm72.
Restarting php-fpm71.
Any suggestions and solutions regarding my issue?

Thank you
 

Active8

Verified User
Joined
Jul 13, 2013
Messages
427
mod_ruid2/0.9.8 enabled
As far I can see mod_ruid2 is enabled in combination with multiple php version that is not advisable
Disable mod_ruid2 and change from mod_php to php-fpm and rebuild
 

epadicom

Verified User
Joined
Jul 11, 2019
Messages
10
Location
Aceh, Indonesia
As far I can see mod_ruid2 is enabled in combination with multiple php version that is not advisable
Disable mod_ruid2 and change from mod_php to php-fpm and rebuild
I tried to reinstall nginx_apache using following instructions:
Code:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build update_da
./build set webserver nginx_apache
./build nginx_apache
./build set php1_release 5.6
./build set php2_release 7.0
./build set php1_release 7.1
./build set php2_release 7.2
./build set php1_mode php-fpm
./build set php2_mode php-fpm
./build set php3_mode php-fpm
./build set php4_mode php-fpm
./build set mod_ruid2 no
./build php n
I have another error during .rebuild, as follow
Code:
[root@da-mun01 custombuild]# ./build php n
........
checking if iconv supports //IGNORE... yes
checking if your cpp allows macro usage in include lines... yes
checking for IMAP support... yes
checking for IMAP Kerberos support... yes
checking for IMAP SSL support... no
checking for utf8_mime2text signature... new
checking for U8T_DECOMPOSE...
checking for pam_start in -lpam... yes
checking for crypt in -lcrypt... yes
configure: error: Cannot find imap library (libc-client.a). Please check your c-client installation.

*** There was an error while trying to configure php. Check the configure file
Any other advises?

Thank you
 

epadicom

Verified User
Joined
Jul 11, 2019
Messages
10
Location
Aceh, Indonesia
Regarding error
configure: error: Cannot find imap library (libc-client.a). Please check your c-client installation.
*** There was an error while trying to configure php. Check the configure file

I found a solution here https://help.directadmin.com/item.php?id=341
Code:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build set_php imap yes
./build php_imap
But its still doesn't works.
 
Top