atos + cgi + denied exec

pppplus

Verified User
Joined
Dec 19, 2008
Messages
524
Hi

I've a problem with CB payment and ATOS.
Context :
A new VPS on proxmox (copy, of an existing VPS, with CB payment OK on centos 7, php 7.2) with centos 7, php 7.2
Copy of some user account on this new VPS (with CB payment OK on their VPS on centos 6, php 5.6 and 7.2)

But, now, CB payments don't work...

error message :
[cgi:error] [pid 1697:tid 140652930955008] [client 160.92.133.135:36177] AH01215: (13)Permission denied: exec of '/home/xxxxxxxxxx/public_html/cgi-bin/call_autoresponse.php' failed: /home/xxxxxxxxxx/public_html/cgi-bin/call_autoresponse.php

I read a lot of things... and I'm lost in all anwers...


First, i verify that glibc.i686 is installed because it's necessary for Atos, even in 64bits.
That's ok.

Second, I read here, to verify : permission and owners for /usr/bin/perl
Code:
 ls -la /usr/bin/perl
-rwxr-xr-x 2 root apache 11488 Oct 30 20:00 /usr/bin/perl
cgi-bin is active on user account

And now, no more idea...
So, if you have some idea to solve this problem, you're welcome !
 
Last edited:

zEitEr

Super Moderator
Joined
Apr 11, 2005
Messages
14,255
Location
GMT +7.00
Hello,

Why do you run PHP scripts under cgi-bin? If you really know what you do... then try to chmod uog+x /home/xxxxxxxxxx/public_html/cgi-bin/call_autoresponse.php
 

pppplus

Verified User
Joined
Dec 19, 2008
Messages
524
Hi zEitEr

Thanks for your reply.
The script, works only if it is in cgi-bin (it calls a binary file, for CB payment).

I find a solution... I forgot that I'd have the same problem 2 years ago.

The problem is very strange : impossible, with this server, to accept the return of the bank, with https
I think there is an old ssl parameter missing, but I don't know which one.

I've contacted the bank 2 years ago, and they had no solution.
Binaries are 32 bits, does not support 64 bits... so why not, an old SSL parameter to add ?
 
Top