Discussion about CustomBuild

nobaloney

NoBaloney Internet Svcs - In Memoriam †
Joined
Jun 16, 2003
Messages
26,119
Location
California
Martynas,

How about a nice description somewhere of what CustomBuild does and why we should use it?

And also ...

Anything we have to know special when switching to it and running it the first time.

I want to try it on a testbed soon :) .

Jeff
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,133
Location
LT, EU
Nothing special to know :) I've just edited my 1st post.
 

GMT

New member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1
Apache 1.3

Is there a way I can install this using apache 1.3. Possibly using ./build versions?

I'd really like the functionallity of running php4 and 5 concurrently but have already found out the hard way that my system is incconpatable with apache 2?

I don;t want to try an install without being able to make sure the apache doesn't get upgraded!
 
Last edited:

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,133
Location
LT, EU
I'm sure it's compatible :) But.. if you want apache 1.3, set apache_ver to 1.3 (instead of 2.2) in options.conf.
 

admonet

Verified User
Joined
Oct 30, 2005
Messages
35
In my honest opinion there needs to be a pros and cons of PHP CLI and PHP CGI. I was a tard and forgot to build with php as a CGI and was scratching my head for a long while as to why it was not working even though I manually uncommented the Addmodule line etc etc....

P.S.
Maybe throw a file in logrotate.d to auto-rotate suphp.log

Just my 2c

Adam
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,133
Location
LT, EU
John added it to the apache logrotate and the freebsd /etc/syslog.conf.
 

mirage

Verified User
Joined
Jan 5, 2005
Messages
19
Fresh CentOs installation with DA. I tried this script.

10. I have installed PHP5 (or PHP4) as CGI. How do I need configure them?
PHP4 configuration file is located here: /usr/local/etc/php4/cgi/php.ini
PHP5 configuration file is located here: /usr/local/etc/php5/cgi/php.ini

10. I have installed PHP5 (or PHP4) as CGI. Where can I find the bin file?
PHP4: /usr/local/php4/bin/php
PHP5: /usr/local/php5/bin/php


I get none of the above files after everything is compiled. DA wont restart. Apache wont restart.

My options.conf
default_php=5
php4_cli=no
php4_cgi=no
php5_cli=yes
php5_cgi=no
apache_ver=2.2
mail-header-patch=yes
dovecot=no
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,133
Location
LT, EU
Because you have PHP as CLI :) Your php.ini file is here: /usr/local/lib/php.ini. What error do you get?
 

mirage

Verified User
Joined
Jan 5, 2005
Messages
19
Thanks for your response. I tried to run the script again because none of my mysql/php based forums are working. Now I have ran it again and directadmin starts but http does not start.

" [warn] module php5_module is already loaded, skipping
Syntax error on line 29 of /etc/httpd/conf/extra/httpd-vhosts.conf:
The address or port is invalid"

This did not happen the first time I ran the script though.
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,133
Location
LT, EU
What version of custombuild are you using? Please post me 29 line of /etc/httpd/conf/extra/httpd-vhosts.conf file.
 

mirage

Verified User
Joined
Jan 5, 2005
Messages
19
What version of custombuild are you using? Please post me 29 line of /etc/httpd/conf/extra/httpd-vhosts.conf file.
I got it from the first post you made here. http://www.directadmin.com/forum/showthread.php?t=19221&highlight=custombuild


the conf file

<VirtualHost :80> ServerAdmin webmaster@localhost
AliasMatch ^/~([^/]+)(/.*)* /home/$1/public_html$2
DocumentRoot /var/www/html
ServerName localhost"
ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/cgi-bin/"
CustomLog /var/log/httpd/homedir.log homedir
</VirtualHost>
 

admonet

Verified User
Joined
Oct 30, 2005
Messages
35
Just a quick question- Why doesn't custombuild use --with-imap ? How do I get imap installed with the new custombuild script?

Adam
 

mirage

Verified User
Joined
Jan 5, 2005
Messages
19
You need to have <VirtualHost IP:80>.
But it is there. IApache was working before I installed the script, so I don't know what changed or what I should change without breaking everything.



Stopping httpd: [FAILED]
Starting httpd: Syntax error on line 29 of /etc/httpd/conf/extra/httpd-vhosts.conf:
The address or port is invalid
[FAILED]


<VirtualHost :80>
ServerAdmin webmaster@localhost
AliasMatch ^/~([^/]+)(/.*)* /home/$1/public_html$2
DocumentRoot /var/www/html
ServerName localhost"
ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/cgi-bin/"
CustomLog /var/log/httpd/homedir.log homedir
</VirtualHost>

How can I roll back?
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
9,133
Location
LT, EU
Try:
Code:
./build rewrite_confs
P.S. make sure you have your hostname in /etc/hosts (with an IP of it) before running this command.
 

jjbakker

Verified User
Joined
Apr 28, 2006
Messages
55
When i run the ./build update_all d command within a VPS.
The ssh session is terminated when php5 is compiled.

Any idea why?
 

iceuk626

Verified User
Joined
May 6, 2006
Messages
261
Location
United Kingdom
When i run the ./build update_all d command within a VPS.
The ssh session is terminated when php5 is compiled.

Any idea why?
ive run this script over 10 times now and this has happend to me twice, so your not on your own. i actually have to reboot the server to gain access to it again.
 
Top