[PLUGIN] CustomBuild 2.0

aniket

New member
Joined
Jul 30, 2019
Messages
4
Thanks for the help and sorry for posting it here actually I'm new to this forum...
 

root403

Verified User
Joined
Jul 31, 2016
Messages
6
Plugin does not work with php 5.3

Seem this plugin does not work with php 5.3. I see "Network Error" after build PHP with php1_release=5.3. It works well with PHP >= 5.4
 

retrolover

New member
Joined
Jun 18, 2019
Messages
3
Plugin interface

its gonna be a noob question...
I have installed custombuild 2.0.0 (rev: 2165)and then the plugin.
Plugin is activated. I use centos 7.

However i dont have any idea how to reach to the plugin's interface. I looked every menu on the direct admin panel (as admin/user or reseller) but there's nothing.
I use enhanced theme on admin panel and evolution on user panel.

Hope anyone helps me :S

Thanks anyway
 

Richard G

Verified User
Joined
Jul 6, 2008
Messages
4,216
Location
Maastricht
It should in any case be visible under the enhanced skin and then Admin Panel under Admin level -> Extra Features.

If you don't find it there, check /usr/local/diretadmin/plugins if it's indeed installed correctly.
 

doublespaces

Verified User
Joined
Mar 16, 2016
Messages
10
Wow, I just now saw this plugin after years of using directadmin. Works great! It's good to see DA's EA equivalent.
 

toxpal

New member
Joined
Sep 24, 2019
Messages
8
After update to latest DA and CustomBuild 1.0.24 when i enter CustomBuild page i get lots on errors:

CustomBuild
Network Error

How could i solve this?
Thank you.
Installed DA 1.59 yesterday, and have exactly the same error. My PHP version after installation was 5.6, upgraded to 7.3.9. The issue still exists - custombuild works fine via CLI, but plugin (in DA GUI interface) always displays tons of errors - https://i.postimg.cc/bwSBqgkt/custombuild.png

Re-installed DA 3 times, the issue remains.

Code:
php -v
PHP 7.3.9 (cli) (built: Sep 24 2019 14:44:11) ( NTS )
Copyright (c) 1997-2018 The PHP Group
Zend Engine v3.3.9, Copyright (c) 1998-2018 Zend Technologies


./build version
2.0.0 (rev: 2180)
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,201
Location
LT, EU
Please try:
Code:
su - diradmin -s /bin/bash
php /usr/local/directadmin/plugins/custombuild/admin/index.html
It must error.
 

BodisHS

New member
Joined
Jan 30, 2017
Messages
3
Would it be possible to add extra features to custombuild?

Change SSL/TLS version (v1.0, v1.1, v1.2 etc)

I have Apache/nginx running, and even after changing the httpd settings it still provides TLS1.0 and TLS1.1
So a feature like this, similar to PHP versions, would be great and easy-to-use.
 

tristan

Verified User
Joined
Feb 11, 2005
Messages
403
Location
The Netherlands
For some reason a:

Code:
# ./build update
# ./build update_versions
Suddenly enabled this plugin, never used or enabled it before on this server. Is that a CB bug or a feature? There was a small error at the end by the way:

Code:
Updating CustomBuild plugin
converted 'https://files.directadmin.com/services/custombuild/plugin/custombuild.tar.gz' (ANSI_X3.4-1968) -> 'https://files.directadmin.com/services/custombuild/plugin/custombuild.tar.gz' (UTF-8)
--2019-11-09 22:28:47--  [url]https://files.directadmin.com/services/custombuild/plugin/custombuild.tar.gz[/url]
Resolving files.directadmin.com (files.directadmin.com)... 69.162.69.58, 104.128.54.74, 185.42.221.168
Connecting to files.directadmin.com (files.directadmin.com)|69.162.69.58|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 325143 (318K) [application/x-gzip]
Saving to: 'custombuild_plugin.tar.gz'

custombuild_plugin.tar.gz                         100%[===============================================================================================================>] 317.52K   432KB/s   in 0.7s   

2019-11-09 22:28:48 (432 KB/s) - 'custombuild_plugin.tar.gz' saved [325143/325143]

/usr/bin/id: cb_plugin: no such user
CustomBuild plugin is now installed!
 

smtalk

Administrator
Staff member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
8,201
Location
LT, EU
For some reason a:

Code:
# ./build update
# ./build update_versions
Suddenly enabled this plugin, never used or enabled it before on this server. Is that a CB bug or a feature? There was a small error at the end by the way:

Code:
Updating CustomBuild plugin
converted 'https://files.directadmin.com/services/custombuild/plugin/custombuild.tar.gz' (ANSI_X3.4-1968) -> 'https://files.directadmin.com/services/custombuild/plugin/custombuild.tar.gz' (UTF-8)
--2019-11-09 22:28:47--  [URL]https://files.directadmin.com/services/custombuild/plugin/custombuild.tar.gz[/URL]
Resolving files.directadmin.com (files.directadmin.com)... 69.162.69.58, 104.128.54.74, 185.42.221.168
Connecting to files.directadmin.com (files.directadmin.com)|69.162.69.58|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 325143 (318K) [application/x-gzip]
Saving to: 'custombuild_plugin.tar.gz'

custombuild_plugin.tar.gz                         100%[===============================================================================================================>] 317.52K   432KB/s   in 0.7s   

2019-11-09 22:28:48 (432 KB/s) - 'custombuild_plugin.tar.gz' saved [325143/325143]

/usr/bin/id: cb_plugin: no such user
CustomBuild plugin is now installed!
I think custombuild_plugin=yes was in the options.conf file? I've changed CB 2.0 rev. 2267 not to install the plugin on updates time if it wasn't installed.
 

ikkeben

Verified User
Joined
May 22, 2014
Messages
587
Location
Netherlands Germany
Some errors after new install in centos8 and evolution combi

Don't know or it was because centos 8, new install, evolution, latest ms edge,

Started on centos8 with evolution in ms edge:

There after choosing the edit options i had to refresh page to see new settings.

After pushing update all it seems to hang and no log made only this
error
updates_count.txt
Warning: DateTime::setTimestamp() expects parameter 1 to be integer, string given in /usr/local/directadmin/plugins/custombuild/admin/tabs/log_files.php on line 28 2019-11-09 18:21:12
Warning: filesize(): stat failed for /usr/local/directadmin/plugins/custombuild/logs/..log in /usr/local/directadmin/plugins/custombuild/admin/tabs/log_files.php on line 29 0 B
Also these error in other log file:
Unable to get any data from http://www.custombuild.eu:193.46.84.152 : Unable to connect to 193.46.84.152
After changing to enhanced skin and some manual CLI ./build update sorry tried several.
No logs in this plugin only the one with error.
Then tried some more updates in this plugin those goes well ( enhanced skin and ms edge), only this one not ( is updating but stay asking update)
While new install.
(Easy spamm fighter 0 update to 1.31 is available)
this stays even after updating that one

Install is on openstack instance with centos8 iso and the manul for lan install for da. then external ip is ok for license.

I did try with ms edge because of my strict settings in Firefox (Content-Security-Policy) here evolution almost blank screen,

Al without cert while fresh install so had to push the .. buttons , if this makes difference.

( The evolutin skin and Firefox strict on security policy things / headers is also with le certs https blank mostly. On other installations)

THIS error keeps coming again and again in log file directadmin errors.
2019:11:10-16:42:16: Unable to get any data from www.custombuild.eu:193.46.84.152 : Unable to connect to 193.46.84.152<br>
Unable to open a socket<br>
 
Last edited:
Top